Τετάρτη
8 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3579RSS FEED
ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ Η NOVARTIS
12/09/2019

Δριμεία επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με την υπόθεση Novartis, καταγγέλοντας σκευωρία την οποία εμπνεύστηκε -όπως είπε- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis, τονίζοντας πως «προφανώς είναι ένα διεθνές ζήτημα, ένα διεθνές σκάνδαλο, το οποίο έχει ξεκινήσει να ερευνάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μόνο στην Ελλάδα όμως κάποιοι, για λόγους πολιτικούς, και ασελγώντας επί της δικαιοσύνης, πήγαν να το μετατρέψουν σε πολιτικό σκάνδαλο».

Ερωτηθείς για την κατάθεση του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «έχουμε υποβάλλει μία μήνυση, ο καθένας μας μία μήνυση, από τον Φεβρουάριο του 2018. Αυτή η μήνυση αφορά και μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης, τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και υπουργούς του οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή, άλλωστε δεν το είχαν κρύψει ποτέ, δημόσια. Αυτή η μήνυση, κατά το σκέλος που αφορά πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Μάιο του 2018 και περιμένει εκεί, να βρεθεί ο αριθμός των βουλευτών που απαιτείται για να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα».