Σαββατοκύριακo
3-4  Ιουνίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4640RSS FEED
ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑGoogle: Πιλοτικά οχήματα χωρίς τιμόνι
29/05/2014

Ένα διθέσιο αυτοκίνητο που δεν έχει τιμόνι και κανένα άλλο μέσο χειρισμού από τον άνθρωπο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 40 χιλιόμετρα την ώρα παρουσιάσε η Google.

Με τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό η ασφάλεια στην άσφαλτο θα βελτιωθεί και ο τρόπος μετακίνησης για εκατομμύρια ανθρώπους θα μεταμορφωθεί, το πρώτο σημαντικό βήμα έχει γίνει, δηλώνει ο Christopher Urmson, επικεφαλής του πρότζεκτ της Google, κατά την επίδειξη του προτύπου αυτοκινήτου.

Το μόνο μέσο για να επέμβουν οι επιβάτες είναι να πατήσουν το κόκκινο κουμπί e-Stop.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει πιλοτικά 100 ηλεκτρικά οχήματα, ωστόσο για να είναι σύννομα στην Καλιφόρνια, στην έδρα της Google όπου θα δοκιμαστούν, θα διατηρήσουν τιμόνι, γκάζι, φρένα, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο.

Τα 100 πιλοτικά αυτόνομα οχήματα της Google αναμένεται να δοκιμαστούν στους δημόσιους δρόμους της αμερικανικής πολιτείας, εκτός του campus της Google όπου γίνονται μέχρι σήμερα οι δοκιμές.

O επιβάτης θα ορίζει τον προορισμό του μέσω ενός app στο smartphone του και οι κάμερές του έχουν ορατότητα σε απόσταση 180 μέτρων περίπου και η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτού αυτοκινήτου φτάνει τα 160 χιλιόμετρα. Το εμπρόσθιο μέρος του είναι κατασκευασμένο από αφρώδες υλικό ως προστασία σε περίπτωση που τα ηλεκτρονικά του συστήματα αποτύχουν και χτυπήσουν διαβάτη, αναφέρει η εφημερίδα.