Πέμπτη
8 Δεκεμβρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4463RSS FEED
Κυριλέδες και… λετσέδες
Γράφει ο
Κώστας Βλάχος

Τελικά ο κυρίαρχος λαός θέλει δε θέλει σύρεται πλέον μπροστά στις κάλπες αφού οι πεινασμένοι και διψασμένοι για εξουσία θέλουν να γίνουν «ντε και καλά», όπως ελπίζουν βέβαια, χαλίφηδες στη θέση των σημερινών χαλίφηδων……

Χρόνια τώρα κάνουν ασκήσεις «βουντού» τρυπώντας με δηλητηριασμένα καρφάκια το Σύνταγμα της χώρας ωσότου επιτέλους κατάφεραν να αποδυναμώσουν το γράμμα και το πνεύμα του που συνιστά συναίνεση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στη χώρα μας  και παράταση της σημερινής διακυβέρνησης που αγωνίστηκε σθεναρά τα δυο τελευταία χρόνια να βάλει τη χώρα σε τροχιά κανονικότητας…

Όμως αυτοί οι ανυπόμονοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δει τη χώρα ως πειραματόζωο και απέναντι στην κανονικότητα προτείνουν το τσαμπουκά την τσάμπα μαγκιά και την αοριστία σε όλους τους τομείς. Χωρίς αμφιβολία η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει απόλυτα την πλειοψηφία των πολιτών πόσο καλή δουλειά έγινε μέχρι τώρα για να μην χρεοκοπήσουν αυτοί οι ίδιοι οι πολίτες μαζί με τη χώρα τους και έτσι έμειναν περιθώρια στο λαϊκισμό να κερδίσει πόντους συμπάθειας.

Στο μεταξύ ο λαός βλέπει όλους αυτούς τους «νταήδες» με τα ξεκούμπωτα πουκάμισα για να φαίνονται μαύρες τρίχες της ψευτοπαλικαριάς τους που συνδυάζεται με τη γενική λετσαρία στην εμφάνιση που παραπέμπει σε παιδιά  της εργατιάς και του πονεμένου λαού, ενώ μόνο λίγοι απ’ αυτούς έχουν κάποια ένσημα ή εμπειρία σε κανονική δουλειά. Αυτή όμως η εμφάνιση είναι που εκφράζει και ταιριάζει στη λαϊκίστικη και μάγκικη ρητορεία με την οποία χάιδευαν επί χρόνια αυτιά ανθρώπων ενός κατώτερου μυαλού ή μισθού που υπάρχουν μέσα στο εκλογικό σώμα της χώρας μας.

Όμως δεν είναι μόνο η γενική λετσαρία στην εμφάνιση που ίσως παραπροβλέπεται από ορισμένους. Είναι πολύ περισσότερο οι διάφορες φυσιογνωμίες ή ακριβέστερα οι διάφορες αστείες έως τρομακτικές φάτσες όλων αυτών που ενδεχομένως θα τους «φάμε στη μάπα», κατά ο κοινώς λεγόμενο αν καταφέρουν τελικά να επικρατήσουν σ’ αυτές τις εκλογές.

Όμως επειδή γενικά θεωρείται, ότι το πρόσωπο του καθενός εκφράζει κατά πολύ την προσωπικότητά του, γι’ αυτό να το πούμε λαϊκά, ότι κι εδώ ισχύει το… κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα….

Δε χρειάζεται φυσικά, να αναφέρω ονόματα και διευθύνσεις, γιατί έχουμε «χορτάσει» εδώ και χρόνια να τους βλέπουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Νοερά λοιπόν, μπορούμε έναν έναν να τους φέρουμε μπροστά στα μάτια μας καθώς διαβάζονται αυτές οι γραμμές…..

Μιλάμε για φάτσες που εμένα προσωπικά μου μοιάζουν και μου θυμίζουν κομπάρσους σε ταινίες δεκαετίας ’50, τότε που κάποιοι φουκαράδες πλαισίωναν το Σταυρίδη, το Χατζηχρήστο, το Βέγγο και άλλους κωμικούς που έπαιζαν ρόλους καφετζήδων, ταξιτζήδων, ταβερνιαραίων και παπατζήδων σε πεζοδρόμια της Ομόνοιας και της πλατείας Ψυρρή. Φυσικά καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, άλλωστε και εγώ πήρα εκείνη την εποχή μερικά μεροκάματα κομπαρσαρίας. Βέβαια ολόκληρος αυτός ο θίασος της παλιοπαρέας, με την καλή έννοια φυσικά, όπως και στις παλιές ταινίες έχει βάλει για μπροστάρι – πρωταγωνιστή τη μούρη ενός νέου και μάλλον γοητευτικού «ηθοποιού» που έγινε από μικρός μεγάλη φίρμα ανεβασμένος στα κάγκελα του σχολείου του.

Όμως οι φίρμες ως γνωστόν, για να φτάσουν και να εδραιωθούν στο κοινό χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη που εδώ βρέθηκε εύκολα καθώς το κλαμπ της ΚΝΕ έχει δυναμώσει και έχει διεισδύσει σε όλα τα ΜΜΕ και φυσικά στο διαδίκτυο. Έτσι τα παλιά «συντρόφια» έστρωσαν το κόκκινο χαλί στον ανατέλλοντα ηγέτη που καβάλησε το καλάμι της αριστεράς και καλπάζει με υπεροψία προς την εξουσία…

Όχι, πέστε μου εσείς αν εκτός από απύθμενο θράσος θολές υποσχέσεις και γκρίζες σκέψεις, τι ρεαλιστικό και εποικοδομητικό έχει εκφράσει μέχρι τώρα αυτός ο νεαρός πολιτικάντης, που στερείται οποιασδήποτε άλλης εμπειρίας εκτός από την αρχηγία μιας κουστωδίας παράφωνων χορωδών που υμνούν άλλοι το Στάλιν, άλλοι τον Τσε και άλλου το Νίκο Ρωμανό με το καλάσνικωφ…

Η αλήθεια είναι, ότι ο νεαρός αρχηγός είναι κούκλος, αλλά πρέπει να κρατάνε μια «πισινή» όσοι γοητεύονται εύκολα, γιατί η παροιμία το λέει και αυτό καθαρά… από έξω κούκλα και από μέσα…

Το αναφέρω αυτό, γιατί πίσω από τα γνωστά και υψηλόβαθμα στελέχη που περιγράψαμε πιο πάνω στριμώχνονται και συνωστίζονται πλήθος από κατώτερα στελέχη και συνεργάτες που ελπίζουν να αρπάξουν, ευκαιρίας δοθείσας, καρέκλες ηγεσίας τραπεζών, μεγάλων κρατικών οργανισμών και επίσημες θέσεις στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης….   

Αν παρ’ ελπίδα συμβεί αυτό,, τότε είναι που θα γουρλώσουν τα μάτια τους από δυσάρεστη έκπληξη, όσοι θα έχουν ψηφίσει όλη αυτή την κορμπαρσαρία…..

Τότε όμως θα είναι πολύ αργά…..

Δεν μπορώ φυσικά να ισχυριστώ, ότι όλοι είναι  σκάρτοι και για πέταμα αυτοί που θα κουβαλήσει στην εξουσία το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά τηρουμένων των αναλογιών και των συγκριτικών στοιχείων μ’ αυτούς που γνωρίζουμε ως υψηλόβαθμα στελέχη εύκολα φαντάζεται κανείς πως θα είναι τα κατώτερα κλιμάκια σε εμφάνιση γνώσεις και ικανότητες διοίκησης…..

Με τούτα και εκείνα αυτές οι εκλογές θα είναι καθοριστικές, όχι γιατί θα κριθούν από τους πολίτες, τα κομματικά προγράμματα και οι υποσχέσεις, αλλά η αναμέτρηση των εκλογών θα αναδείξει την προτίμηση του λαού μας ανάμεσα στους «κυριλέδες» κουστουμάτους και γραβατομένους ευρωπαϊστές που ασκούν μέχρι τώρα την διακυβέρνηση ή θα προτιμηθούν να αναλάβουν την εξουσία οι χύμα νταήδες «λετσέδες» με τα ξεκούμπωτα πουκάμισα και σακάκια που υπόσχονται να μοιράσουν χρήμα και να δώσουν στη χώρα μια αξιοπρεπή αυτοκυριαρχία και λαμπρή εμφάνιση στο παγκόσμιο στερέωμα…

Εσείς τι λέτε, μπορούν;