Τετάρτη
17 Οκτωβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2949RSS FEED
Η δημιουργικότητα νικά τον θάνατο
21/10/2017

Η δημιουργικότητα μπορεί να μειώσει το άγχος του θανάτου, υποστηρίζουν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κεντ. Οι δημιουργικοί άνθρωποι φαίνεται να αντλούν δύναμη και κίνητρο από την επιθυμία τους να αφήσουν πίσω μία πολιτιστική κληρονομιά.

Αντίθετα, η καταστροφή αρχαίων μνημείων στο Ιράκ από τους ισλαμιστές, μπορεί να θεωρηθεί ως μια συμβολική πράξη που σαν στόχο έχει να καταρρακώσει την κοινωνία, μέσω της καταστροφής της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποίησε ο Rotem Perach, από τη Σχολή Ψυχολογίας του Κεντ, έδειξε ότι όσοι έχουν πολλές φιλοδοξίες για δημιουργία και που η δημιουργικότητα αποτελεί κεντρικό σημείο της κοσμοθεωρίας τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ελαστικότητα τον φόβο του θανάτου. Φοβούνται λιγότερο τον θάνατο και κάνουν λιγότερες μαύρες σκέψεις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 108 φοιτητές και έδειξε ότι όσοι επιδιώκουν τη δημιουργικότητα και παράγουν σημαντικά έργα, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη υπαρξιακή ασφάλεια απέναντι στον θάνατο.

http://www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43335:i-dimiourgikotita-nika-ton-thanato&catid=25:sex-euzwia&Itemid=138


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης