Παρασκευή
1 Δεκεμβρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4821RSS FEED
ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣΗ ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΤΡΙΤΣΗΣ»
06/08/2016

Υπερψήφισε η ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής το σχέδιο νόμου «Νέο καθεστώς  των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας …», στο οποίο περιέχεται ρύθμιση  «Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ Άρθρα 51-60».

Ο Εισηγητής της ΝΔ στην Ολομέλεια, Κων/νος Σκρέκας, Βουλευτής Ν. Τρικάλων, Υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής ΝΔ, εγκάλεσε την κυβέρνηση για την εδώ και δύο χρόνια αδράνειά της με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκωθεί. Τόνισε ιδιαίτερα ότι το Πάρκο χρειάζεται χρηματοδότηση και ορθή διαχείριση και όχι νέο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Ζήτησε την απόσυρση προκειμένου να γίνει διάλογος και συμφωνία για ολοκληρωμένη αποτελεσματική λύση.

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκε κατά την επεξεργασία στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και ο Χαράλαμπο Αθανασίου, Υπεύθυνος Τομέα Εσωτερικών Ν Δ,   Βουλευτής Λέσβου, δίνοντας προσοχή στις διαφορές του σχεδίου από το αρχικά δημοσιοποιημένο, σε επί μέρους προβλέψεις, στην αυτοδιοικητική διάσταση του θέματος.

Με την από μηνός δημοσιοποίηση της αρχικής κυβερνητικής πρότασης, και με πρωτοβουλία του προέδρου ΝΟΔΕ Β5 και στελεχών της Δυτικής Αθήνας υλοποιήθηκαν διευρυμένες διεργασίες κεντρικών και περιφερειακών στελεχών για το θέμα, που συνέβαλλαν και στην ολοκληρωμένη διαμόρφωση της τελικής υπεύθυνης κοινοβουλευτικής στάσης του κόμματος.

Με την ήδη ψήφιση του νόμου η ΝΟΔΕ Β5 και οι ΔΗΜΤΟ Δυτικής Αθήνας καλούνται να οργανώσουν καθολικό φάκελο επί των εξελίξεων πάνω στη διοίκηση, διαχείριση και ανάπτυξη του Πάρκου, ανάγκη που απηχεί και στο πάνδημο αίτημα του κόσμου της περιοχής μας.  

Προτεραιότητα η σε εύθετο χρόνο πραγματοποίηση θεματικής συνάντησης με κομματικά και δημοτικά στελέχη και βουλευτές της Β΄ Αθηνών σε τοπικό επίπεδο, που αποτελεί και πρόταση των κεντρικών στελεχών στην από 26/07/2016 διευρυμένη συνάντηση εργασίας στελεχών ΝΔ στα γραφεία ΝΔ στη Βουλή των Ελλήνων.

Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα στη με τα σωρευμένα προβλήματα Δυτική Αθήνα, η οποία και έχει ανάγκη ειδικής στοχευμένης πρόβλεψης και μέριμνας στο υπό ολοκλήρωση κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.