Τετάρτη
20 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2831RSS FEED
Καταρρέει η οικονομίαΣε νέο ρεκόρ οι απλήρωτοι φόροι
13/09/2017

Συνεχή επιδείνωση παρουσιάζουν τα οικονομικά της χώρας, καθώς όπως έγινε γνωστό οι παλαιές και οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούλιο έφτασαν τα 97,35 δισ. ευρώ, κάτι που οφείλεται στην αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών αυτόν τον μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (αυτές που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) αυξήθηκαν τον Ιούλιο στα 7,483 δισ. ευρώ έναντι 5,475 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν μόνο φορολογικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 5,723 δισ. ευρώ έναντι 4,282 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παραμένει στη δίνη της υπόθεσης El Dorado, καθώς αιφνιδίασε το Μαξίμου, το οποίο στόχευε στις... ιδιωτικές επανδύσεις.

Δεν φοβόμαστε τη διαιτησία αλλά τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις νέες καθυστερήσεις που θα προκύψουν στην ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρης Δημητριάδης.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η επένδυση στις Σκουριές, καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά σήκωσε πολύ ψηλά τη σημαία για τις Σκουριές. Εκανε λόγο για πολύμηνες καθυστερήσεις σε αδειοδοτήσεις ρουτίνας ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης έχει λάβει τεχνική μελέτη από τον περασμένο Νοέμβριο και δεν την έχει υπογράψει.


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης