Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2829RSS FEED
ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΝΔ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
13/09/2017

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί η ΝΔ για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς την εφορία, τονίζοντας ότι «το αφήγημα του κ. Τσίπρα συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα».

«Μια πραγματικότητα που είναι ιδιαίτερα σκληρή για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υπερφορολόγηση και τα εξοντωτικά εισπρακτικά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», υπογραμμίζουν ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Μόνο τον Ιούλιο, προστέθηκαν 2 δισ. ευρώ νέα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και το Δημόσιο, με αποτέλεσμα, σωρευτικά, να υπερβαίνουν πλέον τα 97 δισ. ευρώ», επισημαίνουν.

Όπως τονίζουν «το 30% των πολιτών δεν κατάφερε να πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, γεγονός που σε συνδυασμό με την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποδεικνύει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητά τους».

«Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή εικόνα, η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις. Μόνο τον Ιούλιο έγιναν 20.000 κατασχέσεις, ενώ από την αρχή του χρόνου ο συνολικός αριθμός τους υπερβαίνει τις 970.000. Με 700.000 επιπλέον πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων το επόμενο διάστημα. Ποιος αλήθεια πιστεύει τον κ. Τσίπρα όταν 4.000.000 Έλληνες χρωστάνε στην εφορία;».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης