Σαββατοκύριακo
21-22  Ιούλιος 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2862RSS FEED
ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ELDORADO GOLDΑντιπολίτευση: Η κυβέρνηση διώχνει τις επενδύσεις
13/09/2017

Η προσέγγιση της κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM της Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να πει ότι για συγκεκριμένους λόγους θεωρεί την επένδυση επιζήμια για τη χώρα και αυτό θα ήταν μια ξεκάθαρη εξήγηση προς τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Η λογική όμως τού λέω ότι ''θέλω την επένδυση, αλλά δεν υπογράφω τις ανανεώσεις'', είναι κάτι που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα που παζαρεύει προφανώς κάποια πράγματα παρασκηνιακά και, όταν δεν της τα δίνουν, δεν υπογράφει τις άδειες» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όσον αφορά στο σχόλιο του συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Όταν έχεις πρωθυπουργικούς συμβούλους, οι οποίοι δηλώνουν "στα τσακίδια με τους επενδυτές", αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια αμετανόητη κυβέρνηση που το κύριο μέλημά της είναι η τακτοποίηση των δικών της παιδιών». Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «μετά από τα τόσα ευφυολογήματα του κ. Καρανίκα ίσως πάρει και μερικές παραπάνω υπερωρίες για την κούρασή του».

Την ίδια ώρα, επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το θέμα της Eldorado Gold εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

«Ο πρωθυπουργός μιλά για επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα τις διώχνει - στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Η κυνική μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα σε φίλο των επενδύσεων, κράτησε μόλις μια μέρα»σημείωσε και πρόσθεσε ‘ότι «το μόνο που τον νοιάζει είναι λίγοι μήνες ακόμη στην καρέκλα του πρωθυπουργού, σε βάρος των πολιτών. Σκουριασμένα μυαλά που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης