Παρασκευή
24 Μαΐου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3169RSS FEED
Η πτώση της κυβέρνησης των ψευδαισθήσεων είναι δεδομένη
Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

 

       Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει,τώρα που είναι ένας ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς, τώρα που βρίσκεται σε πολιτική απόγνωση, ακριβώς τώρα  δεν νομιμοποιείται, δεν έχει το δικαίωμα όπως και την πολιτική εντιμότητα να κάνει ο ίδιος έκκληση διαλόγου στις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις.

       Τώρα που η κυβέρνηση χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της λόγω των κατά συρροή αποκαλύψεων για τα ψέματά της, την συνεχιζόμενη πολιτική της απραξίας, των οικονομικών της αποφάσεων και κυρίως λόγω της απαράδεκτης συμφωνίας «των Πρεσπών», άρχισε να επιδίδεται σε μια συνεχή προσπάθεια οριακής πολιτικής επιβίωσης.

       Τελευταία πράξη της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας, ήταν ο μίνι ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε πρόσφατα, όπου στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ επέλεξαν να ενταχθούν σε μια κυβέρνηση, στην οποία  θα αναγκαστούν να συμπράξουν πλέον με πρόσωπα που μέχρι σήμερα λοιδορούσαν.

       Ωστόσο ότι και να κάνει η κυβέρνηση αυτήν την εποχή, εντάσσεται στους προεκλογικούς της σχεδιασμούς και αποτελεί μέρος της προεκλογικής της εκστρατείας.

       Σε κάθε περίπτωση, η παραμονή της κυβέρνησης μειοψηφίας  στην εξουσία, καταστρέφει το παρόν και δεσμεύει το μέλλον της χώρας. Πλήττει δηλαδή άμεσα την ίδια τη χώρα.

       Η πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το τέλος των ψευδαισθήσεων και είναι δεδομένη. Μαζί της τελειώνουν και οι μύθοι που είχαν κτισθεί για την Αριστερά και ειδικά για την Ανανεωτική Αριστερά.

      Είναι της πάση γνωστό ότι:

 -      Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε επανάσταση και βουλιμία στο εκλογικό σώμα και συνέχισε ως εθελόδουλος τρόφιμος των εταίρων και δανειστών.

-   Εκμεταλλεύτηκε και πολλαπλασίασε το θυμό, το μίσος και την απογοήτευση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα, αλλά κυρίως αντιστρέφοντας την αλήθεια, προσφέροντας λύσεις ευκαιρίας.

-      Χρησιμοποίησε τους διχαστικούς διαχωρισμούς, εκμεταλλεύτηκε, με επιδέξιο πράγματι τρόπο, την σύγχυση των πολιτών γύρω από τα αίτια της κρίσης και τις ευθύνες των κομμάτων.

-       Συνεχίζει μέχρι σήμερα να θέτει στον Ελληνικό λαό διλήμματα που δεν υπάρχουν και να σκιαμαχεί με τους ανεμόμυλους της ακροδεξιάς και του ρατσισμού.

       Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η πολιτική ζωή κινείται στον αστερισμό της πόλωσης και του διχασμού.

       Όπως φαίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρυτανεύει, όπως θα ήταν λογικό, το Εθνικό συμφέρον αλλά οι καιροσκοπικές μικροκομματικές σκοπιμότητες.

       Στον οικονομικό τομέα ακολούθησε μια πολιτική διόγκωσης  των πλεονασμάτων, με σκοπό να έχει κατόπιν τη δυνατότητα να μοιράζει επιδόματα φτώχειας.

       Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός κατά το οποίο ακόμη και αυτοί που δεν  εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποδέχονται την αβελτηρία,  τις παραλήψεις και τα ολέθρια λάθη του.

       Βέβαια, σχεδόν όλες οι εκλογικές μάχες δεν κρίθηκαν  στον τομέα των παροχών, αλλά στη γενικότερη εικόνα που είχε σχηματίσει ο πολίτης, στην υπό κρίση τετραετία, για την κυβέρνηση.

       Είναι σαφές ότι με παροχές της τελευταίας στιγμής, δεν κερδίζονται οι εκλογές. Τις εκλογές τις κερδίζει το κόμμα που θα καταστήσει ηγεμονικές τις λύσεις που προτείνει.

       Προφανώς στις επόμενες εκλογές οι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, θα θέσουν τους κυβερνώντες προ των ευθυνών τους.

       Δυστυχώς όμως τις συνέπειες των επιλογών τους τις υφίσταται ήδη η χώρα.

 

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ. Ε.