Δευτέρα
8 Μαρτίου 2021
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3823RSS FEED
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥΆλλα σχολεία ζωγραφίζουν και άλλα … κινδυνεύουν να κλείσουν
12/07/2011
Διαγωνισμός παιδικού σχεδίου στα διδασκαλεία μας στην Βόρειο Ήπειρο

Διαγωνισμό παιδικού σχεδίου, στα διδασκαλεία στην Νίβιτσα και την Άρτα Αυλώνος με θέμα την Ελλάδα («Πως φαντάζομαι την Ελλάδα»), διοργάνωσε η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Τα σχέδια συγκεντρώθηκαν και στις 25 Μαΐου, στο οίκημα της πινακοθήκης Παλαιού Ψυχικού κρίθηκαν από επιτροπή με την κ. Ελίζα Γερολυμάτου, διευθύντρια της πινακοθήκης Π. Ψυχικού ως πρόεδρο, την κ. Ασπασία Σχοινά, φιλόλογο και τον Δημήτρη Περδίκη ως μέλη.

Οι μαθητές που επελέγησαν και βραβεύτηκαν είναι: 1ο  βραβείο  Ειρήνη Λάμπρη (Νίβιτσα, 9 ετών), 2ο Γεωργία Παπαγκίκα (Νίβιτσα 14 ετών), 3ο Μαρία Ζωίτσα (Άρτα, 12 ετών), 4ο Μαρία Δημερτίκα (Νίβιτσα, 10 ετών) , 5ο Στελίνα Ντοράτση (Άρτα, 12 ετών), 6ο Άννα Στέτου (Άρτα, 10 ετών), 7ο Βασίλης Λάμπρης (Νίβιτσα, 11 ετών), 8ο Χρυσάνθη Μπάλλου (Νίβιτσα, 12 ετών), 9ο Χριστιάννα Τζιάτζιου (Άρτα, 11 ετών), 10ο Χριστίνα Τζιάτζιου (Άρτα, 8 ετών), 11ο Βικτωρία Μούγκουλη (Νίβιτσα, 11 ετών), 12ο Δημήτρης Δημερτίκας (Νίβιτσα, 11 ετών), 13ο Ντόνα Σούλα (Άρτα, 10 ετών), 14ο Κατερίνα Ντούξη (Νίβιτσα, 16 ετών). 15ο Αννίτσα Παπαδήμα (Νίβιτσα).

Κινδυνεύει να κλείσει το πρότυπο σχολείο «Όμηρος» στην Κορυτσά

Σοβαρό πρόβλημα, στην μη καταβολή των λειτουργικών εξόδων του σχολείου καθώς και των μισθών του προσωπικού από τον Ιανουάριο έως σήμερα, αντιμετωπίζει  το σχολείο «Όμηρος» στην Κορυτσά.

Στην πόλη κυκλοφορούν φήμες ακόμα και για κλείσιμο του σχολείου, καθώς αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό, είναι  πιθανό οι αλβανικές αρχές να μην επιτρέψουν την συνέχιση της λειτουργίας του και την επόμενη χρονιά.

Το μουσουλμανικό σχολείο που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια με τούρκικα και αραβικά κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, καλεί όσους επιθυμούν να προσέλθουν και να εγγραφούν ελεύθερα.

Το σχολείο «Όμηρος» της Κορυτσάς, όπως και το αντίστοιχο της Χιμάρας, είναι σχολεία πρότυπα, με εξαιρετική ποιότητα εκπαίδευσης και υποδομών.

Υπάγονται, στο ελληνικό υπουργείο Παιδείας και στο ΥΠΕΞ  και διευθύνονται από την Μ.Κ.Ο «Όμηρος».

Οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών καταβάλλονται από το ελληνικό υπουργείο παιδείας, όπως όλων των στην αλλοδαπή διδασκόντων, οι δε μισθοί του εντόπιου προσωπικού καθώς και τα λειτουργικά έξοδα καταβάλλονται από την ελληνική πρεσβεία.