Σαββατοκύριακo
3-4  Ιουνίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4640RSS FEED
ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣΣτην Ιαπωνία το αμιγώς ηλεκτροκίνητο της Nissan
20/07/2013
Δοκιμές, υπό πραγματικές συνθήκες,  θα πραγματοποιήσει η Nissan,  του 100% ηλεκτροκίνητου ελαφρού φορτηγού  e-NV200, σε συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL Ιαπωνίας, με την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο να αποτελεί το πεδίο της δράσης του. 

Η δοκιμή αυτή θα διεξαχθεί με σκοπό την έναρξη της εμπορικής  διάθεσης του e-NV200 το 2014 και στο πλαίσιο αυτό, η  Nissan θα παράσχει στην  DHL Ιαπωνίας,  ένα μοντέλο δοκιμής του e-NV200, για περίπου τρεις εβδομάδες.

Το πρωτότυπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την παράδοση αντικειμένων σε εταιρείες και εμπορικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο. 

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα τόσο στη Nissan όσο και στην DHL, να  αξιολογήσουν τις δυνατότητες  του οχήματος,  αλλά και  την χρηστικότητα του, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και  περιβαλλοντικές επιδόσεις του. 

Η πολύτιμη ανατροφοδότηση των πληροφοριών που θα αποκτηθούν  από την εν λόγω δοκιμή,  θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό, για την μελλοντική εξέλιξη του οχήματος.

Για την ιστορία,  η Nissan διεξάγει δοκιμές για το e-NV200 από το 2011, σε συνεργασία με μεγάλου βεληνεκούς οργανισμούς και εταιρείες. Στην Ιαπωνία, δοκιμές έχουν γίνει σε συνεργασία με την  AEONMALL  και την  Coca-Cola. 

Στην Ευρώπη,  οι δοκιμές έχουν διεξαχθεί σε συνεργασία με την British Gas ,  ενώ πρόσφατα στη Σιγκαπούρη,  η FedEx Express συμμετείχε στις δοκιμές στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχετικού προγράμματος της εταιρείας. 

Μέχρι στιγμής, το  e-NV200 έχει λάβει άκρως  θετικά σχόλια για την ήσυχη και άνετη οδήγησή του, με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, να συμπληρώνονται από την «γενναιόδωρη» μεταφορική του ικανότητα.

H εμπορική διάθεση του 100% ηλεκτροκίνητου ελαφρού φορτηγού e-NV200, έχει προγραμματιστεί για το 2014. Όντας το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτροκίνητο  όχημα της Nissan, μετά το Nissan LEAF,  το e-NV200  θα είναι  το πρώτο στον κόσμο 100% ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό, μαζικής παραγωγής.