ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ… Ο Τύπος στην υπηρεσία της εξουσίας
Η τέταρτη εξουσία πολλές φορές, δυστυχώς, μετατρέπεται σε όργανο της εξουσίας για να παραπλανά τους πολίτες. Τα παπαγαλάκια υπάρχουν παντού και πάντοτε. Οι ελεύθερες, ανεξάρτητες φωνές εξαφανίζονται σιγά-σιγά παγκοσμίως. Για αυτό ίσως το λόγο κερδίζουν έδαφος τα blogs, το twitter και το facebook. H πλειοψηφία, όμως , των πολιτών του πλανήτη ενημερώνονται από τα όργανα της εξουσίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά παραδείγματα:
Στις επιθέσεις που έκαναν οι άνδρες του ΡΚΚ στο Τσουκούρτζα και το Σιρνάκ σκοτώθηκαν 24 στρατιώτες. Αμέσως ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Γκιουλ δήλωσε: «Θα εκδικηθούμε, θα κάνουμε αντίποινα».
Ο Τύπος ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στο Β. Ιράκ. Εμφανίστηκαν στις οθόνες ειδικοί, αναλυτές , εμπειρογνώμονες και έκαναν εκτιμήσεις για την «επιχείρηση». Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου αποκάλυψε την αλήθεια και αποκατέστησε την τάξη: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση στα σύνορα του Β. Ιράκ».
Ο τουρκικός Στρατός δεν έριξε ούτε μια τουφεκιά στο Β. Ιράκ παρά την «πλήρη υποστήριξη» των ΗΠΑ. Λίγες μέρες μετά η Ουάσιγκτον συμφώνησε με την Τουρκία να της πωλήσει ελικόπτερα Σούπερ Κόμπρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predetor. Δηλαδή επιχείρηση δεν έγινε, αλλά ελικόπτερα αγοράστηκαν….
Ένας έμπειρος παρατηρητής θα έβλεπε ότι η επιχείρηση ήταν φούσκα αν πρόσεχε τις δηλώσεις του Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν, του πνευματικού καθοδηγητή της τουρκικής πολιτική και πολιτειακής ηγεσίας.
Ο Χότζας διαφώνησε με τα αντίποινα που ήθελε να κάνει ο Πρόεδρος, γιατί φοβήθηκε μην προκληθούν ζημιές στους πεντακόσιους και πλέον οπαδούς του που επένδυσαν 20 δις$ στο Β. Ιράκ…
Αλλά ας φύγουμε από την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Γενικός Επιτελάρχης του Κατάρ, Στρατηγός Al Hamad bin Ali el Atiye, δήλωσε ότι πολίτες του Κατάρ πολέμησαν δίπλα στους εξεγερμένους στη Λιβύη.
Εδώ γεννάται ένα ερώτημα: Έστειλε το Κατάρ στρατιώτες στη Λιβύη; Είναι δυνατόν; Παλαιότερα είχε στείλει στρατιώτες στο Μπαχρέιν, μαζί με τη Σαουδική Αραβία. Εκεί, όμως, δεν βοήθησαν τους εξεγερμένους, αλλά το καθεστώς και σκότωσαν αθώους…
Ο Τύπος δεν αναφέρει λέξη για την δίκη που διεξάγεται αυτές τις μέρες σε βάρος 28 γιατρών που φρόντισαν τους τραυματίες στο Μπαχρέιν. Πού είναι αυτή η περίφημη ευαισθησία της δυτικής κοινωνίας για τους βασανισμένους λαούς από αντιδημοκρατικά καθεστώτα;
Τι θα κάνουν, επίσης, για τον κρατούμενο στις φυλακές της Τουρκίας, διανοούμενο εκδότη Ραγκίπ Ζαράκογλου που κατηγορείται για τα βιβλία που είχε στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του. Από πότε τα βιβλία αποτελούν απόδειξη εγκληματικής δραστηριότητας;