Τρίτη
6 Ιουνίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4643RSS FEED
«ΚΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ» Στηρίζει τις αντιδράσεις για το ίντερνετ στην Ουγγαρία η Νέιλι Κρους
30/10/2014

Τις διαδηλώσεις στην Ουγγαρία κατά της επιβολής φόρου €0,50/GB στην διαδικτυακή κίνηση στηρίζει η Νέιλι Κρους, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψηφιακή Ατζέντα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ράιν Χιθ, ο οποίος αμφισβήτησε την εμφάνιση φαινομένων βίας στις επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις της Κυριακής και της Τρίτης στην Βουδαπέστη, πρόκειται ένα πολύ μεγάλο, ειρηνικό και αξιοσέβαστο πλήθος.

«Ό,τι επηρεάζει το Ίντερνετ στην Ουγγαρία μας αφορά όλους και γι'αυτό η Νέιλι Κρους και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένουν να επεμβαίνουν σε αυτό το στάδιο της διαβούλευσης για τον ιντερνετικό φόρο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κρους.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία βρίσκεται ήδη χαμηλά σε όλους τους δείκτες ψηφιακής ετοιμότητας και ένας φόρος στην διαδικτυακή κίνηση  θα επιδείνωνε την θέση της.

Επιπλέον, χωρίς την αντίδραση της Ε.Ε., αυτή η «κακή πρακτική» θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα κράτη-μέλη και τελικά, να βλάψει την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Διπλό λάθος», σημειώνει η Κρους, θα ήταν η επιβολή φόρου στα δεδομένα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου, όχι απλώς στην πρόσβαση σε αυτό.

Σχετικά με τον ορισμό ανώτατου ορίου στον σχεδιαζόμενο φόρο που θα επιβάλλεται στους παρόχους πρόσβασης στο Ίντερνετ, η Κρους εμφανίζεται ανικανοποίητη, δηλώνοντας μάλιστα δια του εκπροσώπου της ότι δεν αφήσει να ξεχαστεί το μέτρο ακόμα κι αν ψηφιστεί.