Παρασκευή
1 Δεκεμβρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4821RSS FEED
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ100.000 θέσεις εργασίας υπόσχεται η Σεγκολέν Ρουαγιάλ
29/04/2014

Δυναμικά στον τομέα του περιβάλλοντος φαίνεται ότι προσπαθεί να μπει η υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, καθώς δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 100.000 θέσεις απασχόλησης, τονώνοντας τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως δήλωσε η κ. Ρουαγιάλ στόχος της για την επόμενη τριετία είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων μέσω της περιβαλλοντικής και ενεργειακής μετάβασης, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει «οι Γάλλοι να αισθανθούν το συντομότερο δυνατό αυτή την αλλαγή».

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό, στην πλειονότητά τους αυτές οι θέσεις θα ανοίξουν στους τομείς των ΑΠΕ και των ενεργειακών αναβαθμίσεων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η πρώην υποψήφια των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία θα παρουσιάσει από κοινού με την υπουργό Στέγασης Σιλβιά Πινέλ, σχέδιο που προβλέπει οικονομικά προσιτές λύσεις για μόνωση σε σπίτια μη προνομιούχων οικογενειών.

Στόχος, όπως είπε, είναι η αναβάθμιση μισού εκατομμυρίου κατοικιών μέχρι το 2017.

Παράλληλα, η υπουργός προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει να «μετριάσει» τις αυξήσεις στα τιμολόγια της Electricite de France, που βλέπει την τιμή των μετοχών της να πέφτει όσο το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ανεβαίνει.