Παρασκευή
8 Δεκεμβρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4828RSS FEED
ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑΓιορτή για τα 30 χρόνια του ΑΡΧΕΛΩΝ
03/12/2013

Στο φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον του Αμφιθεάτρου του σταθμού Αθήνα 9,84 γιορτάστηκε η 30η επέτειος του ΑΡΧΕΛΩΝ την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.

Με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο και ανάμεσα σε αξιόλογους ανθρώπους και εκλεκτούς καλεσμένους που με διάφορους τρόπους έχουν σταθεί στο πλάι του Συλλόγου και τον είδαν να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, η βραδιά αυτή κέρδισε τις εντυπώσεις.

Την εκδήλωση «άνοιξε» μια συγκινητική προβολή εικόνων της «ζωής» του ΑΡΧΕΛΩΝ, «ντυμένη» από μουσική του Γιάννη Χαρούλη.

Ακολούθησε καλωσόρισμα από τον διευθυντή του Συλλόγου, Θεόδωρο Μπένο-Πάλμερ, και τον ιδρυτή του, Δημήτρη Μαργαριτούλη.

Μια όμορφη έκπληξη και χαμόγελο ελπίδας μας χάρισε το δρώμενο από μαθητές των Ε1 και Ε2 τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας (με τη συνεργασία των δασκάλων Τζένης Μπακοπούλου, Μιχάλη Σκευοφύλακα και του Διευθυντή Μάριου Κασσέρη) όπου με την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και οικολογική συνείδηση θέλησαν να μας «μάθουν» τους τρόπους προστασίας των παράκτιων οικοσυστημάτων, περνώντας πολύ σημαντικά μηνύματα για την εποχή μας.

Πολύ σημαντικές και οι ομιλίες των Νίκου Χρυσόγελου (ευρωβουλευτή), Πέπης Μπριλάκη Μαμαλάκη (αντιδήμαρχου Ρεθύμνου), Σταύρου Δήμα, Δημήτρη Καραβέλλα (WWF) Νίκου Χαραλαμπίδη (Greenpeace) και Χάρη Δημητριάδη (ΕΘΠ Ζακύνθου) που χαιρέτισαν την εκδήλωση επιβεβαιώνοντας πως θα είναι μαζί μας και στο μέλλον.

Ένα ανάλαφρο διάλειμμα και νεανική νότα μας προσέφεραν αποσπάσματα από τα βιβλία αποχωρήσεων εθελοντών που διαβάστηκαν με σύγχρονη προβολή και εκφραστικότητα από τους εθελοντές: Tuuli Vallisso, Διονύση Αρβανιτάκη, Νάσο Δημάκη και Έλενα Μπανάκου.

Ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος ανάμεσα στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του ΑΡΧΕΛΩΝ Δημήτρη Δημόπουλο και Άννα Κρεμέζη-Μαργαριτούλη περιγράφοντας ο καθένας εμπειρίες του από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με 10 χρόνια διαφορά και καταλήγοντας πώς φαντάζονται τον ΑΡΧΕΛΩΝ μετά από 10 χρόνια.

Η εκδήλωση σφραγίστηκε με τις απονομές τιμητικών διακρίσεων για τη μακροχρόνια προσφορά τους, στους εθελοντές: Γιώργο Πάρχα, Joanne Stournana, Γιώργο Κουκέλη, Judie Jagmohan και Κώστα Τσουκάτο.

Βέβαια οι καλεσμένοι δε θα μπορούσαν να αποχωρήσουν χωρίς να γευτούν τα πεντανόστιμα εδέσματα από Κρήτη και Μεσσηνία που μας προσέφεραν: το Κτήμα AGRECO-ΟΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, GRECOTEL Hotels & Resorts, τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΕΛΑΡΙΑ και το ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΝΤΑΡΑΙΟΣ.