Σαββατοκύριακo
27-28  Απριλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4969RSS FEED
Το συνεχιζόμενο ψέμα της αξιολόγησης και η προπαγάνδα Μαξίμου
Γράφει ο
Μανώλης Αυγερινός

Κόμμα:Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθρογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

Εμμανουήλ Ροΐδης (28 Ιουλίου 1836 – 7 Ιανουαρίου 1904)

Πριν λίγες ημέρες (6/3/2017) και με τίτλο «Αντίμετρα….. στο ψέμα», γράψαμε ότι η αξιολόγηση, εάν κλείσει, δεν θα κλείσει νωρίτερα από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ.

Οι έως τώρα εξελίξεις μας έχουν δικαιώσει απόλυτα.

http://elzoni.gr/html/ent/374/ent.70374.asp

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 22/3/2017, ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, διατύπωσε μια άλλη εκδοχή για την αξιολόγηση, λέγοντας ότι δεν θα κλείσει ποτέ:

«....ακόμη και εάν έκλεινε η αξιολόγηση, που κατά τη γνώμη μου δεν θα κλείσει ποτέ....Γιατί η ίδια η πολιτική ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια η πολιτική ύπαρξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ίδια η άσκηση της εξουσίας, η νομή της διακυβέρνησης, προϋποθέτει διατήρηση της εκκρεμότητας. Δεν μπορεί να λύσει την εκκρεμότητα αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί εάν την λύσουν, θα χάσουν τελείως το ακροατήριό τους, θα χάσουν το αφήγημά τους, θα χάσουν το επιχείρημά τους».

http://www.evenizelos.gr/mme/interviews/417-interviews2017/5569-2017-03-22-13-49-55.html

Το ίδιο επανέλαβε και στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη, «Λεξικό χωρίς γραβάτα», στη Θεσσαλονίκη στις 1 Απριλίου:

«...όταν λένε αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, εννοούν  ότι έχουμε αποδεχθεί  το τέταρτο, ότι  διαπραγματευόμαστε τώρα για τις  επόμενες κυβερνήσεις, το 2019 και μετά. Όταν λένε κλείνει η διαπραγμάτευση, εννοούν  διατηρείται η εκκρεμότητα....»

http://www.evenizelos.gr/speeches/conferences-events/413-conferencespeech2017/5576-h.html

Σημειώνουμε δε ότι ο κ. Βενιζέλος, είναι ο μόνος που έχει δώσει αυτή την εκδοχή για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Καθημερινά, ενόψει του κλεισίματος μιας «σκληρής» συμφωνίας τα κυβερνητικά στελέχη, στήνουν μια παράσταση οπερέτας.

Τη μια μέρα ο κ. Σκουρλέτης, «δίκην λαγού», δεν ψηφίζει την πώληση της ΔΕΗ, για να το ακυρώσει την άλλη μέρα με το καταπληκτικό «θα αποδεχθώ τις συλλογικές αποφάσεις».

«Δεν δεχόμαστε και δεν θα ψηφίσουμε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ», είναι ένας από τους βασικούς τίτλους της οπερέτας αυτής.

Και πώς να μην είναι οπερέτα, όταν είναι γνωστό ότι στο τραπέζι δεν βρίσκεται η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας, αλλά η παραχώρηση κάποιων από τις παραγωγικές μονάδες!!!!

Προφανώς θέλουν να ισχυριστούν μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ότι «κερδίσαμε» την διατήρηση του πλειοψηφικού ποσοστού του κράτους στην εταιρεία.

Στους θεσμούς ξέρουν την αλήθεια, αλλά δεν μιλούν (γιατί άραγε;;;;;;)
Το ίδιο συμβαίνει και με τα εργασιακά και με τόσα ακόμα.

Δείτε ένα ακόμα παράδειγμα, χαρακτηριστικό της γκαιμπελικής προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει σε τηλεοπτικά πάνελ, τους εκπροσώπους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να επιτίθενται σε εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έγιναν 11 μειώσεις συντάξεων και άρα μην παραπονιέστε για την ελάχιστη μείωση που κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση.

Μα όταν κάνεις τη 12η μείωση, σημαίνει ότι αποδέχεσαι όχι μόνο τις προηγούμενες 11, αλλά ότι αυτές δεν ήταν αρκετές. Μόνον έτσι εξηγείται ότι προχωράς σε νέα μείωση συντάξεων. Δεν έφτασε η έως τώρα μείωση.

Μισθοί. Το ίδιο τροπάριο. Κόψατε 50% των μισθών, ενώ εμείς ελάχιστα, το επόμενο γκαιμπελίστικο των κυβερνώντων.

Μα  όταν κάνεις την οποιαδήποτε μείωση μισθού, σημαίνει ότι αποδέχεσαι όχι μόνο τις προηγούμενες μειώσεις, αλλά ότι αυτές δεν ήταν αρκετές. Μόνον έτσι εξηγείται ότι προχωράς σε νέα μείωση μισθών. Δεν έφτασε η έως τώρα μείωση.

Και αποκορύφωμα; Το τρίτο μνημόνιο των 86 δις.

Κατηγορούν τους προηγούμενους για τα δύο μνημόνια.

Μα αφού υπογράφεις τρίτο μνημόνιο, σημαίνει ότι αποδέχεσαι όχι μόνο τα δύο προηγούμενα, αλλά ότι έπρεπε να υπογραφεί και τρίτο.

Επομένως, έχεις  νομιμοποιήσει τα μνημόνια και όλα τα άλλα είναι απλά θεωρίες Γκαίμπελς.

Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός, ότι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δεν αντιδρούν στις επιθέσεις περί μειώσεων συντάξεων και μισθών, χρησιμοποιώντας την απλή λογική που αναφέραμε πιο πάνω.

Μια υπενθύμιση στο αφορολόγητο, το οποίο παρέλαβαν στις 12.000 ευρώ, το πήγαν στα 8.500 ευρώ και θα ψηφίσουν (;;;;;;;) να πάει κάτω από τις 6.000 ευρώ, είναι αρκετή, για τη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική γκαιμπελίστικη προπαγάνδα τους.

Ας έρθουμε πάλι στη αξιολόγηση.

Υπάρχει κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου.

Την ίδια ημέρα που θα εκκινεί η Εαρινή Συνοδός του ΔΝΤ (21 Απριλίου) θα ανακοινωθούν από την Eurostat και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα της Ελλάδος το 2016.

Αυτή η ανακοίνωση θα γίνει παρουσία εκπροσώπου του ΔΝΤ, αφού όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος, «μας ζητήθηκε να υπάρξει παρατηρητής του ΔΝΤ, κι εμείς για λόγους διαφάνειας δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά».

Είχαν προβλέψει για το 2017 ανάπτυξη 2,7%.

Εάν τα στατιστικά δεν είναι αυτά που θέλουν, τότε η ανάπτυξη 2,7% πάει περίπατο και άμεσα θα ζητηθούν δημοσιονομικά μέτρα για το 2017, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παρέα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Αυτό αποκρύπτουν, με μεγάλη μάλιστα επιμέλεια.

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αξιολόγηση χωρίς τα στοιχεία της Eurostat, εκτός και αν υπογραφούν και προληπτικά μέτρα για το 2017.

Μην ξεχνάμε ότι από 1/4/2017 μπαίνει σε ισχύ ο δημοσιονομικός κόφτης σε περίπτωση ελλειμμάτων.

Αυτή είναι η κύρια αιτία της στάσης πληρωμών του Δημοσίου προς ιδιώτες και έπεται, η πληρωμή των υποχρεώσεων του Ιουλίου 2017.

Τα αδύνατα δυνατά να μην εφαρμοστεί ο κόφτης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται το ένα, δεν κατανοούν το άλλο, αποστρέφονται το τρίτο και επιδίδονται σε μια συνεχή προπαγάνδα, ίσως το μόνο που γνωρίζουν καλά να κάνουν.

Με Εμμανουήλ Ροΐδη ξεκίνησα, με Γεώργιο Σουρή θα τελειώσω...

«Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς, νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Και ψωμοτύρι και για καφέ το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»