Πέμπτη
4 Ιουνίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3546RSS FEED
Βαρβαρισμός: Ό,τι δεν συνάδει με τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία
Γράφει ο
Νίκος Γιαννιός

Λένε στο χωριό ότι το φίδι, ακόμα και με κομμένο το κεφάλι δεν ψοφά αν δεν πέσει πρώτα ο ήλιος κι ακόμα καλύτερα: πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου κι ακολουθεί το χούι.

Διαβάζω στο Liberal.gr και στο Vimaonline.gr ότι με την απόφαση του πρωθυπουργού να διορίσει τώρα τους επικεφαλής της Ελληνικής Δικαιοσύνης διεφώνησαν τα κορυφαία στελέχη του Σύριζα, Πιτσιόρλας, Σταθάκης, Βίτσας, Φίλης και Κουρουμπλής, όλοι τους νυν και τέως υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα.

Οι συγκεκριμένοι έθεσαν θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας και δεοντολογίας και εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την λήψη μιας τόσο σοβαρής απόφασης, ένα μήνα προ των βουλευτικών εκλογών.

Κατά πληροφορίες μάλιστα ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την αντίθεσή του και για την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων και την άρνησή του να είναι πλέον υποψήφιος του Σύριζα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Άρχισε το ξεπουπούλιασμα.

Τι λέτε να συμβαίνει τελικά. Είναι πράγματι φιλικά προσκείμενα τα πρόσωπα αυτά προς την αριστερά και τον κ. Τσίπρα σε βαθμό που θα ευνοήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δικαστικές υποθέσεις; Αυτό μας αφήνει να καταλάβουμε η σπουδή της επιλογής στο παραπέντε από την απομάκρυνσή τους από την διακυβέρνηση της χώρας. Δεν θέλω και δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο.

Μήπως είναι μόνο άλλο ένα παιδαριώδες πείσμα του μικρού που δεν λέει να αποβάλλει τις κακές συνήθειες ακόμη. Μήπως προσπαθεί να συκοφαντήσει την δικαιοσύνη αφήνοντάς μας να πιστέψουμε ότι όντως υπάρχουν επίορκοι δικαστές, μήπως αποτελεί προσπάθεια να δημιουργήσει αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση που ετοιμάζεται να τον εκθρονίσει ή μήπως προσπαθεί να εκμαιεύσει την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να δημιουργήσει έρεισμα κόντρας τώρα που του έχουν τελειώσει τα ψέματα.

Κατάφορη παραβίαση της Δημοκρατικής δεοντολογίας αλλά και παραβίαση του Συντάγματος λένε έγκριτοι νομικοί. Άλλος ένας βαρβαρισμός που προσπαθεί να περάσει τον Φασισμό ως Δημοκρατία με την χρήση φερετζέ.