Παρασκευή
27 Μαΐου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4268RSS FEED
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΠρος εξίσωση μισθών ιδιωτικών και δημοσίων εκπαιδευτικών
28/09/2012
Την εξίσωση των μισθολογίων σε ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικών ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Οι νόμιμες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων και είναι εφαρμοστέες ευθέως αφότου ίσχυσαν. Αυτό είναι το θεσμικό πλαίσιο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει», δήλωσε ο υπουργός.

Η κ. Δριτσέλη υπενθύμισε πως την εξίσωση των μισθολογίων είχε κάνει δεκτή ως υπουργός Παιδείας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, αλλά είχε «παγώσει» από την υπηρεσιακή υπουργό Αγγελική Κιάου.

Στην απάντησή του ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι βάσει του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις που εφαρμόζονται στους δημοσίους εκπαιδευτικούς, είναι άμεσα εφαρμοστέες και στους ιδιωτικούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό έχει εγκριθεί από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους και «η τήρηση του νόμου ήταν μονόδρομος».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «πάγιο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ήταν η σύνδεσή τους με τους δημόσιους», ενώ σημείωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος, μέσα απ' τους νόμους της αγοράς, να υποστούν και μεγαλύτερες μειώσεις.

Τόνισε τέλος, ότι με επιστολή του προς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ζήτησε «να μην προχωρήσουν σε μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών εάν δεν υπάρχει ανάγκη».