Τον τελευταίο καιρό ακούμε τον κ. Τσίπρα να επαναλαμβάνει από το πρωί ως το βράδυ ότι «αναβαθμιστήκαμε» και ότι «η χώρα άλλαξε κατηγορία».
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε στη διάρκεια του μπρίφινγκ πως «μετά από μακρά περίοδο διεθνούς απομόνωσης της χώρας μας» ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί με Τραμπ και Ομπάμα, δύο φορές με τον Πούτιν, με τον Κινέζο Πρόεδρο, με Μέρκελ, Ολάντ, Μακρόν, ενώ, όπως σημείωσε, επισκέφθηκε την Κούβα! Είπε επίσης πως είναι ο αρχιτέκτονας της Συνόδου των χωρών του Νότου, ότι συνεχίζεται η τριμερής με Κύπρο και Ισραήλ, αναφέρθηκε στην τετραμερή με Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και τα λοιπά και τα λοιπά.
Και η κ. Γεροβασίλη μας διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο ως αξιόπιστος συνομιλητής»!
Όλα αυτά, μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο!
Μας λένε δηλαδή ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης δεν υπήρξαν διεθνείς επαφές και περιμέναμε αυτούς για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.
Φυσικά, λένε άλλο ένα μεγάλο ψέμα, διότι μόνο απομονωμένη δεν ήταν η Ελλάδα στα 2,5 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης. Το αντίθετο!
Μας επισκέφθηκαν ξένοι ηγέτες, πραγματοποιήθηκαν σοβαρότατες επισκέψεις και συναντήσεις στο εξωτερικό, η Ελλάδα είχε την προεδρία της ΕΕ, οι τριμερείς εγκαινιάστηκαν επί Σαμαρά. Και ιδού:
-Αύγουστος 2012. Επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο και συνάντηση με Μέρκελ.
-9 Οκτωβρίου 2012. Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα – με τον Καμμένο να κάνει αντισυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, με χάος στους δρόμους της Αθήνας όπου πρωτοστατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Τσίπρα να δηλώνει: «Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη. Έρχεται (σσ. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα». Μάλιστα, εκείνη την ημέρα ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε το… παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, όπου μίλησε για «μεγάλο πολιτικό φιάσκο»!
-22 Ιουλίου 2012. Επίσκεψη Μπιλ Κλίντον μετά από πρόσκληση επιφανών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που έχουν συστήσει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την Ελλάδα, την «Hellenic Initiative» και συνάντηση με πρωθυπουργό.
-26 Ιουλίου 2012. Επίσκεψη Προέδρου Κομισιόν Μπαρόζο.
-6 Αυγούστου 2012. Επίσκεψη Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες.
-24 Αυγούστου 2012. Επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο και συνάντηση με Μέρκελ.
-25 Αυγούστου 2012. Επίσκεψη Σαμαρά στο Παρίσι και συνάντηση με Ολάντ.
-17 Δεκεμβρίου 2012. Επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.
-7-8 Ιανουαρίου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο, συνάντηση με Μέρκελ και συμμετοχή σε συνέδριο με θέμα τις επενδύσεις, όπου ήταν ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. «Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στη Γερμανία δεν πρόκειται να ξεφύγει από το δίπτυχο της υποταγής στο μνημόνιο και τους δανειστές και της πρόσδεσης της χώρας στον ακραία νεοφιλελεύθερο μερκελισμό», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Σε αυτό το ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο, οι περιβόητες επενδύσεις μοιάζουν με κακόγουστο νεοφιλελεύθερο ανέκδοτο. Οι μόνες «επενδύσεις» για τις οποίες δουλεύει με μεθοδικό τρόπο η κυβέρνηση σχετίζονται με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη στήριξη της εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος». Και οι ΑΝΕΛ δήλωναν: «Επειδή είναι μάλλον απίθανο ο Πρωθυπουργός να θέσει στην καγκελάριο της Γερμανίας θέμα εξόφλησης του υπολοίπου του κατοχικού δανείου μαζί με τους νόμιμους τόκους, κάτι που αποτελεί σταθερή θέση και απαίτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τουλάχιστον ας της ζητήσει την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μαζί με τη λίστα όσων κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων τα πήραν από τη Siemens. Εκτός και αν αμφότεροι, Μέρκελ και Σαμαράς, φοβούνται να το κάνουν αυτό ή έχουν κάτι να κρύψουν».
-29 και 30 Ιανουαρίου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ. Συνάντηση και με Ερντογάν.
-20 Φεβρουαρίου 2013. Επίσκεψη Γάλλου Προέδρου Ολάντ. Με τους ΑΝΕΛ να δηλώνουν: «Ο κ. Σαμαράς αντί να απαιτήσει από τον κ. Ολάντ την διαγραφή του επονείδιστου χρέους, άνοιξε τον δρόμο προκειμένου μετά την κ. Μέρκελ και την παρέα της να βάλει χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και η Γαλλία».
-4 Μαρτίου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη για την συνεδρίαση του Ανώτερου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας και συνάντηση με Γκιουλ και Ερντογάν. Με τους ΑΝΕΛ να αναφέρουν ότι «ο κ. Σαμαράς συνεχίζει αμέριμνος να απολαμβάνει το σήριαλ της ελληνοτουρκικής προσέγγισης σε ζητήματα χαμηλής πολιτικής».
-15 με 19 Μαΐου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα και συνάντηση με πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας. Κοινή δήλωση των ηγετών των δύο χωρών και υπογραφή σειράς συμφωνιών συνεργασίας και επιχειρηματικών συμβολαίων σε τομείς εμπορίου, ναυτιλίας, τηλεπικοινωνίας κ.α.
-Από την Κίνα μετέβη κατευθείαν στο Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες με τον Αζέρο πρόεδρο Αλίγιεφ.
-23 Μαΐου 2013. Επίσκεψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κέννυ.
-6 Ιουνίου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στη Φινλανδία.
-11 Ιουνίου 2013. Επίσκεψη πρωθυπουργού Λουξεμβούργου Γιουνκέρ.
-29 Ιουλίου 2013. Επίσκεψη Ιταλού πρωθυπουργού Λέττα.
-7 Αυγούστου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ, συνάντηση με πρόεδρο Ομπάμα και επαφές με επενδυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει ανακοίνωση για να πει ότι «τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού ότι τίποτα καλό δεν προκύπτει για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Με βάση τις δηλώσεις των δύο ηγετών και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας». Αναφέρουν επίσης ότι «οι ΗΠΑ είναι σταθερά προσανατολισμένες στη συγκρότηση μιας ενεργειακής -και όχι μόνο- συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας. (…) H υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες».
-22 Αυγούστου 2013. Συνάντηση Σαμαρά με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλσαούντ.
-7 Οκτωβρίου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ για το Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο Ελλάδας- Ισραήλ. Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η πορεία της Ελλάδας στην εξωτερική της πολιτική, την μετατρέπει ταχύτατα σε «φυλάκιο» των επικίνδυνων για την ειρήνη αμερικανοΐσραηλινών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που επιφυλάσσει απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και γεωπολιτικό «εξάρτημα» περιφερειακών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Θα συνεχίζει να μάχεται με μεγαλύτερο πείσμα για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με σκοπό να βγει η Ελλάδα από την διεθνή περιθωριοποίηση, στην οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις την έχουν καταδικάσει».
-29 Σεπτεμβρίου 2013. Νέα επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ με στοχευμένες επαφές για επενδύσεις.
-11 Οκτωβρίου 2013. Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Rasmussen.
-21 Οκτωβρίου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά σε Μάλτα και Ιταλία για το μεταναστευτικό.
-23 Νοεμβρίου 2013. Επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «διαπραγμάτευση αλά Σαμαρά», προκειμένου «να αποσπά τους καλούς βαθμούς από τους δανειστές επειδή καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση».
-26 Νοεμβρίου 2013. Επίσκεψη προέδρου ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
-3 Δεκεμβρίου 2013. Επίσκεψη της Νορβηγίδας πρωθυπουργού Έρνα Σόλμπεργκ.
-8 Ιανουαρίου 2014. Ξεκινά επισήμως η ελληνική προεδρία στην ΕΕ με άφιξη στην Ελλάδα του συνόλου των Ευρωπαίων Επιτρόπων με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Μπαρόζο. Τελετή στο Ζάππειο, από την οποία ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν επιδεικτικά. Στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας πραγματοποιούνται δεκάδες Συμβούλια υπουργών, συναντήσεις, συνέδρια κλπ.
-15 Ιανουαρίου 2014. Νέα επίσκεψη προέδρου ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
-20 Ιανουαρίου 2014. Επίσκεψη μεταβατικού Προέδρου Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ.
-27 Ιανουαρίου 2014. Συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν στις Βρυξέλλες. (Στις 26 Ιανουαρίου 2012 ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφθεί τον Ρώσο Πρόεδρο στο Κρεμλίνο ως αρχηγός της Ν.Δ.)
-21 Φεβρουαρίου 2014. Νέα επίσκεψη γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.
-18 Μαρτίου 2014. Επίσκεψη Ρουμάνου πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα.
-11 Απριλίου 2014. Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, συνομιλίες με Σαμαρά και στρογγυλό τραπέζι για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. «Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη υποταγή του κ. Σαμαρά στις απαιτήσεις της πιο αντιδραστικής πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε διαδηλώσεις «για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής και ελπίδας, ένα μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων»… Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπό τον τίτλο «Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ», ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «η κυρία Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενο της στην Ελλάδα. Η κ. Μέρκελ θα δει μία πόλη-φάντασμα, αστυνομοκρατούμενη, με απαγορευμένες και κόκκινες ζώνες. Δεν θα δει τα αποτελέσματα της πολιτικής της».
-16 Ιουνίου 2014. Συνάντηση Σαμαρά με Αζέρο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου.
-16 Ιουνίου 2014. Επίσκεψη Σαμαρά στη Λισαβόνα για συμμετοχή σε εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), με θέμα «Απασχόληση και Ανάπτυξη 2014-2019». Συνομιλία με Β. Σόιμπλε στη διάρκεια του γεύματος. Αναφορά στο θέμα του χρέους, με την συζήτηση να προσδιορίζεται ότι θα ξεκινήσει μετά τον Σεπτέμβριο.
-19 Ιουνίου 2014. Επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα και Κρήτη.
-13 Ιουλίου 2014. Επίσκεψη Κινέζου Προέδρου στη Ρόδο και συνάντηση με Σαμαρά.
-4 Αυγούστου 2014. Επίσκεψη του νεοεκλεγέντος προέδρου της Επιτροπής Γιουνκέρ.
-5 Σεπτεμβρίου 2014. Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουαλλία και ιδιαίτερες συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ, Ομπάμα, Ερντογάν, Ράμα, πρωθυπουργούς Βουλγαρίας, Καναδά και Ιταλίας, υπουργούς εξωτερικών ΗΠΑ και Καναδά. Στο κείμενο των συμπερασμάτων περιελήφθη η πάγια μετά το 2008 και το Βουκουρέστι διάταξη ότι θα προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της ΠΓΔΜ μόλις υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.
Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνει:
«Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς συνεχίζει να παίζει άριστα το ρόλο του καλού μαθητή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πιο κατηγορηματικό και καθαρό λόγο, επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χωρίς μας και του ελληνικού λαού να μετατρεπόμαστε σε ουραγούς των γερακιών του πολέμου». Στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο ΝΑΤΟ και Δρίτσας, Σκουρλέτης και Βίτσας δηλώνουν ότι πρέπει να… αυτοδιαλυθεί, καθώς δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας!
-9 Σεπτεμβρίου 2014. Επίσκεψη Πορτογάλου Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Pedro Passos Coelho.
-19 Σεπτεμβρίου 2014. Επίσκεψη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν και συμμετοχή στις τελετές για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ στο Μπακού.
-23 Σεπτεμβρίου 2014. Επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο και γεύμα και κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο Μέρκελ. Ο κ. Καμμένος δηλώνει: «Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να κάνει τον επαίτη για την προσωπική του πολιτική επιβίωση. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να ταπεινώνει έναν περήφανο λαό όπως ο ελληνικός». Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγέλλει ως… «αμετανόητο μερκελιστή»!
-6 Νοεμβρίου 2014. Επίσκεψη Σαμαρά στην Κύπρο και συμμετοχή σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Στις 8 Νοεμβρίου αναχώρηση για Κάιρο για την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.
-8 Νοεμβρίου 2014. Υπογραφή της «Διακήρυξης του Καϊρου» και κοινές δηλώσεις Σαμαρά – Αναστασιάδη – Σίσι.
-5 Δεκεμβρίου 2014. Επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
-14 Ιανουαρίου 2015. Επίσκεψη Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόι.
Υ.Γ Σημειώστε ότι στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται οι συναντήσεις και επαφές στη διάρκεια των Συνόδων Κορυφής.