Παρασκευή
8 Δεκεμβρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4828RSS FEED
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΦεύγουν οι τίγρεις από των «Ναό των Τίγρεων» στην Ταϊλάνδη
01/06/2016

Στην απομάκρυνση των πρώτων 40 από τις συνολικά 137 τίγρεις από έναν αμφιλεγόμενο βουδιστικό ναό της Ταϊλάνδης που φέρεται να εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση απειλούμενων ζώων προχώρησαν αστυνομικοί και κτηνιάτροι.

Στον «Ναό των Τίγρεων», που βρίσκεται δυτικά της Μπανγκόκ στην επαρχία Καντσαναμπούρι, οι μοναχοί περιφέρουν δεκάδες τίγρεις με λουριά και χρεώνουν τους τουρίστες που τραβούν «σέλφις» με τα ζώα.

Επισήμως γνωστός ως Βατ Φα Τα Μπούα Γιανασαμπάνο, ο ναός αυτοδιαφημίζεται ως καταφύγιο για τις απειλούμενες τίγρεις.
Τα τελευταία χρόνια όμως είχε κατηγορηθεί για παράνομη εκτροφή και εμπορία, και σύμφωνα με κάποιους τουρίστες αρκετά ζώα φαίνονται ναρκωμένα.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες είναι η τελευταία κίνηση των αρχών σε μια διαμάχη που χρονολογείται από το 2001, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της μοναστικής κοινότητας το 1994.

«Αυτή τη φορά έχουμε στα χέρια μας δικαστικό ένταλμα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που είχαμε απλά ζητήσει τη συνεργασία των μοναχών, κάτι που δεν έγινε» είπε στο Reuters ο Άντισορν Νουτσντάμρονγκ, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων. 

«Ένας άλλος λόγος που δρούμε τώρα είναι οι διεθνείς πιέσεις για την παράνομη διακίνηση άγριας ζωής» πρόσθεσε.

Στο κατάλυμα ενός μοναχού βρέθηκαν επίσης έξι προστατευόμενα πτηνά της οικογένειας Bucerotidae, ανέφερε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων.