Πέμπτη
4 Ιουνίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3546RSS FEED
Ο Σύριζα του διχασμού, του φόβου, της προπαγάνδας
Γράφει η
Αγγελική Χαραλαμποπούλου

Ο Σύριζα με δεδομένη την πολλαπλή ήττα που υπέστη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, την οποία αρνείται να αποδεχθεί βέβαια η καθεστωτική νοοτροπία τους και με τον τρόμο της μεγιστοποίησης της στις επερχόμεναες βουλευτικές εκλογές, συνεχίζει και εντείνει  το κλίμα  με τις προσφιλείς του μεθόδους:

Διχασμός  και τρομοκράτηση της κοινωνίας, διασπορά ανυπόστατων ΄΄προβλέψεων΄΄ και βέβαια προπαγάνδα για να εξαναγκάσει το εκλογικό σώμα σε παραμονή του Σύριζα στην εξουσία.

Ασύστολα δηλώνει πως αν δεν επανεκλεγεί ο Σύριζα θα προκύψουν νέα μνημόνια. Πώς ο ανεκδιήγητος Μαδούρο εξεβίαζε τους  εξαθλιωμένους πολίτες της χώρας του λέγοντάς τους πως το φάντασμα του Τσάβες θα σκοτώσει όσους δεν ψηφίσουν Μαδούρο; Μιά τέτοια λοιπόν ευτελής, αχαρακτήριστη συμπεριφορά εκ μέρους του  κόμματος  που κυβερνά μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα...

Αναφέρονται σε  υποτιθέμενες αποφάσεις και πρακτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημικρατίας, οι οποίες δεν έχουν καμμία βάση αλήθειας βέβαια, με στόχο να φοβίσουν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, διαδίδουν πως θα  διαλυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και οι πολίτες θα πληρώνουν δήθεν για τα πάντα...

πως θα γίνουν μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μάλιστα απόλυτα οργανωμένα και λεπτομερώς σκηνοθετημένα: επιτήδειοι ΄΄κλαίγονται΄΄ στους συναδέλφους τους πως ΄΄του χρόνου δεν θα είναι εδώ και θα είναι μάλιστα άνεργοι, αφού ο Μητσοτάκης θα τους απολύσει όπως και πολλούς άλλους, αφού αυτό είναι το πρόγραμμά του΄΄...

Γνωστές βέβαια στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ οι προσφιλέίς του μέθοδοι.

Θα ξεχάσουμε το ΄΄παιδομάζωμα΄΄  με την γκαιμπελική εκπαίδευση του 2014;

Γιά όσους δεν έτυχε:

Εν όψει των εκλογών του 2015 και με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, ο Σύριζα το  καλοκαίρι του 2014 είχε οργανώσει κατασκήνωση σε παραλία της Κατερίνης γιά δεκαπεντάχρονα και  δεκαεξάχρονα παιδιά, στα οποία έγινε εκπαίδευση στο πώς να προσυλητίζουν συμμαθητές τους στο κόμμα του Σύριζα-Συνασπισμού πρίν,  πώς να συμπεριφέρονται και τί ακριβώς να λένε.

Μάλιστα τους δίδαξαν να κάνουν φίλους τους πρόθυμους να ακολουθήσουν  και να διαδώσουν τη συμπάθεια προς το Σύριζα, δημιουργώντας τις ΄΄κλίκες΄΄- τις παρέες με τους in, τους σπουδαίους, τους μάγκες του σχολείου και αντίστοιχα να ασκούν άγριο μπούλινγκ σε όσους δεν πείθονταν ή αντιδρούσαν. Να τους προσβάλλουν, να τους ειρωνεύονται, να τους περιθωριοποιούν, να τους απομονώνουν.

Αυτά τα ελάχιστα, ενδεικτικά,  από τα έργα και τις ημέρες του Σύριζα αποδεικνύουν το ΄΄δημοκρατικό και προοδευτικό΄΄ χαρακτήρα του κόμματος που κυβερνά τη χώρα και  επιδιώκει με κάθε τρόπο-παρανοϊκό, ανήθικο κλπ να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

Έχουν όμως πλέον γνώση  οι φύλακες και  θα τους στείλουν εκεί που τους αναλογεί πραγματικά και τους αξίζει:  Στο περιθώριο της Σύγχρονης, Ελεύθερης, Δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Κοινωνίας.