Δευτέρα
24 Φεβρουαρίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3445RSS FEED
Στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού “Voluntary Action”Χρυσό Βραβείο στον τομέα «Υγείας & Πρόνοιας» για το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
09/10/2019


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού, Voluntary Action 2019 το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στον τομέα Υγείας & Πρόνοιας για το έργο του στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (ΓΟΝΚ).

Το βραβείο αυτό αφιερώνεται στους εθελοντές μας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ώστε ο ασθενής να λαμβάνει ολιστική υποστήριξη, να απαλλαγεί από το άγχος των διαδικασιών και να επικεντρωθεί στην θεραπεία του.

Από τον Μάιο 2018 το ΑΓΓΙΓΜΑ, λειτουργεί καθημερινά και μέσα στο Νοσοκομείο, σε χώρο που του παραχωρήθηκε και ευχαριστούμε την Κοινωνική Υπηρεσία, το Επιστημονικό Συμβούλιο και την Διοίκηση του Νοσοκομείου, που πίστεψαν στο όραμά μας και μας έδωσαν βήμα να σταθούμε εκεί που χτυπά η καρδιά του προβλήματος, δίπλα στον ασθενή που δοκιμάζεται.

Θεωρούμε ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί έξοχο δείγμα καλής πρακτικής και ευελπιστούμε να υιοθετηθεί και από άλλα νοσοκομεία, και να αποτελέσει έναυσμα για την σημασία της συνεργασίας των συλλόγων υποστήριξης Ασθενών με τους κρατικούς φορείς, καθώς μέσα από την καθημερινή τους δραστηριότητα στο πεδίο, γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει σε νέες συνεργασίες και στην έναρξη της δράσης μας «Εκπαίδευση Ιατρών & Νοσηλευτών σε Κέντρα Υγείας & Αγροτικά Ιατρεία για τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών», καθώς Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα.