Τετάρτη
12 Δεκεμβρίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3005RSS FEED
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑΣε κυκλοφορία το πρωτότυπο New Mobility της Nissan
24/07/2013
Στο πλαίσιο προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας θα διατεθούν προς ενοικίαση οχήματα του New Mobility, μέσω της Nissan Car Rental Solutions, στην Ιαπωνία.

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μέσω ενοικίασης, έξι  οχήματα, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την αυλαία σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία βιώσιμης κινητικότητας.

Η ενοικίαση αυτών των ιδιαίτερων πρωτοτύπων,  θα γίνει στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος  για την βιώσιμη κινητικότητα, που διοργανώνει το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Η ενοικίαση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ξεκινά με την έναρξη του Setouchi Triennale, ενός δημοφιλούς φεστιβάλ στην Ιαπωνία,  που διεξάγεται από τις 20 Ιουλίου,  δίνοντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να βιώσουν μια συναρπαστική μετακίνηση, ενοικιάζοντας κάποιο από τα 6 πρωτότυπα  New Mobility της Nissan.

Το  New Mobility  της Nissan, προσδίδει μια εντελώς νέα διάσταση στην έννοια  της μετακίνησης, καθώς είναι ιδανικό για ατομικές μετακινήσεις, οδηγείται και σταθμεύει πανεύκολα, ενώ έχει και  μηδενικούς ρύπους.

Συγκριμένα, πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, με βάρος μόλις 490 κιλών, ενώ η τελική του ταχύτητα προσεγγίζει τα 80 χλμ / ώρα.

Με την παραπάνω ενέργεια, η Nissan αποδεικνύει έμπρακτα την πίστη της στο όραμά για την βιώσιμη κινητικότητα, δημιουργώντας καινοτομίες και τεχνολογίες που προσφέρουν απτά οφέλη στον οδηγό και τους επιβάτες των οχημάτων της.