Πέμπτη
4 Ιουνίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3546RSS FEED
Μεταναστευτικό: Εγκληματική αντιμετώπιση – προτάσεις
Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού είναι το σοβαρότερο που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. Το θέμα έχει πολλές διαστάσεις. Με πρόσχημα το προσφυγικό καταφθάνουν στη χώρα μας διάφορα στοιχεία, αγνώστου προελεύσεως και σκοπού,  που τελικά θα προκαλέσουν αλλοίωση του πληθυσμού και διάλυση της χώρας. Πέραν τούτου διάφορες κερδοσκοπικές ΜΗΚΥΟ και άλλοι καιροσκόποι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να αισχροκερδούν. Και το χειρότερο η Τουρκία τα χρησιμοποιεί ως υπερόπλο για να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Το κακό είναι ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση, λόγω ιδεοληψίας, όσο και η σημερινή, λόγω ανικανότητας, αντιμετωπίζουν το θέμα με εγκληματική αφέλεια.

Η πρόσφατη μάλιστα ενέργεια των αρμόδιων να προωθήσουν τα στοιχεία αυτά στο εσωτερικό της χώρας είναι εθνικά επικίνδυνη. Αντί να προσπαθήσουν να περιορίσουν το πρόβλημα στα σημεία δημιουργίας του, το εξαπλώνουν και προκαλούν τη μετάστασή του σε όλη τη χώρα. Η πλέον εξωφρενική πρόταση είναι να τους εγκαταστήσουν  σε ξενοδοχεία ή μισθωμένες κατοικίες !! Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας, ανίκανοι και επικίνδυνοι. Δεν τους ψηφίσαμε για να είναι χειρότεροι από το ΣΥΡΙΖΑ !  

Προσωπικά έχω προτείνει, σε προηγούμενα άρθρα μου,  τη μόνη αποτελεσματική άμεση λύση, τη δημιουργία δηλαδή κλειστών δομών με στοιχειώδεις ανεκτές συνθήκες διαβίωσης, σε ακατοίκητα η μεμονωμένα αραιοκατοικημένα νησιά, και τη μεταφορά εκεί όλων των παράνομων μεταναστών, μέχρι η Ευρώπη , ο ΟΗΕ και όποιοι άλλοι διεθνείς οργανισμοί  υποτίθεται ότι έχουν ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, να αποφασίσουν τι θα τους κάνουν. Όσο για τα έξοδα δημιουργίας των δομών αυτών, και της παροχής στοιχειώδους σίτισης, περίθαλψης και επιτήρησης, να τα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα της κοστίσουν πολύ λιγότερα από όσα δίνει σήμερα στην Τουρκία και τις ΜΗΚΥΟ. Εάν δεν δεχτεί ας δώσει σ’ εμάς τα λεφτά για να τα κάνουμε μόνοι μας.

Έτσι αφενός οι μετανάστες θα κατανοήσουν ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα δεν έχουν καμία ελπίδα να προωθηθούν παρανόμως στην υπόλοιπη Ευρώπη και θα σταματήσουν να έρχονται. Αφετέρου οι διάφορες ΜΗΚΥΟ και οι διακινητές θα χάσουν τη λεία τους και θα αποσυρθούν ή θα εκδιωχθούν,  και εκ τρίτου η Τουρκία θα πάψει να τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 Δυστυχώς εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων τώρα τελευταία, κανείς αρμόδιος η δημόσιο πρόσωπο δεν προτείνει, τουλάχιστον δημόσια, τη μόνη αποτελεσματική αυτή λύση. Πολύ θα ήθελα να ξέρω τι συζητούν εκεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που υποτίθεται ασχολείται κατά προτεραιότητα με το θέμα αυτό.

Εκτός από τη λύση αυτή υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως η ασφαλής φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και Ευρωπαϊκά, στη θάλασσα και τη στεριά και η επιστροφή των μέσων μεταφοράς τους, κυρίως βάρκες,  πίσω στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας για να τους παραλάβει αυτή,  αφού από εκεί ξεκίνησαν. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, όμως οι αρμόδιοι του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Λιμενικού, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να βρουν τη λύση, που σίγουρα θα υπάρχει.

Άλλη λύση είναι η άμεση επιστροφή όλων στις χώρες από όπου προέρχονται, ή στην Τουρκία από όπου ήρθαν, και εάν αυτές δεν δεχτούν,  να αναλάβει το θέμα ο ΟΗΕ, για να κάνει κάτι και αυτός και να μην είναι διακοσμητικό στοιχείο, ή εκείνοι που προκάλεσαν ή επέτρεψαν τη φυγή των μεταναστών.

Πάντως η μόνη που δεν φταίει είναι η Ελλάδα και δεν είναι δυνατόν να κάθεται και να πληρώνει τα σπασμένα.