Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID 19ΜΑΣΚΕΣ ΜΕ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ
08/10/2020

Η πρώτη ελληνική έξυπνη στάση λεωφορείων  παρουσιάζεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου και Έκθεσης για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Divani Caravel

Η έξυπνη στάση που κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ενεργειακά αυτόνομη και είναι εξοπλισμένη με εκτυπώσιμα οργανικά φωτοβολταϊκά, τα οποία καλύπτουν τον καμπυλωτό θόλο της στάσης , παράγοντας ενέργεια από το διάχυτο φως. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους επιβάτες να προφυλάσσονται από τις UV υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο όσο περιμένουν το λεωφορείο , έχοντας στη διάθεσή τους τέσσερις θύρες USB.Τις βραδινές ώρες, η στάση φωτίζεται αυτόνομα με φωτισμό LED, ενώ παράλληλα ανάλογα με την επιλογή του Δήμου μπορεί να ενσωματωθεί ρούτερ για WIFI, μετεωρολογικός σταθμός κ.ά με τη χρήση της νανοτεχνολογίας . Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμα. Η εγκατάσταση της στάσης είναι εύκολη καθώς γίνεται και σε ήδη υπάρχουσες στάσεις λεωφορείων.  

 

Η εταιρία ORGANIC ELECTRONIC TECHNOLOGIES είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διεθνώς εταιρία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, και εκτυπωμένων οργανικών LEDs για παραγωγή ενέργειας και φωτισμού, αντίστοιχα, και παράγει  προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ελαφρά, φιλικά προς το περιβάλλον που μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε είδους επιφάνεια κτιριακής εγκατάστασης, θερμοκηπίων, ειδών τουρισμού και πέργολες ή ακόμα και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως τα αυτοκίνητα της ECOCAR όπου η ΟΕΤ εφάρμοσε τα 3ης γενιάς φωτοβολταϊκά της σε συνεργασία με την εταιρία ECOSUN ltd

  • Στο πλαίσιο του Συνεδρίου 12 και 13 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι μάσκες και ασπίδες προσώπου με ειδικά νανοφίλτρα υψηλής προστασίας. Η εταιρεία BLNANOBIOMED μαζί με την Organic Electronic Technologies και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών δημιούργησαν για πρώτη φορά στον κόσμο υψηλής προστασίας μάσκες , οι οποίες με τη χρήση νανοτεχνολογίας  μπορούν να δεσμεύουν τον αόρατο εχθρό που σε μέγεθος δεν ξεπερνά τα 140 νανόμετρα!

 

Η καινοτόμος εταιρεία Νανοϊατρικής  BLNanobiomed πρωτοπορεί στον τομέα των νανοιατρικών εφαρμογών και συνεργάζεται με δημιουργώντας νέα προϊόντα με αντίστοιχες εταιρείες και μεγάλα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

  • Μεταξύ των προϊόντων που εκτίθενται στο πλαίσιο του 10ΟΥ Συνεδρίου και Έκθεσης για τη Βιομηχανία των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών  12 και 13 Οκτωβρίου  στο ξενοδοχείο Divani Caravel θα παρουσιαστούν τα καλλυντικά αντισηπτικά της BL Nanobiomed , τα οποία περιέχουν νανοσωματίδια μαστίχας ,με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ιδιαίτερο άρωμα .  
    • Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καινοτόμα προϊόντα νανοτεχνολογίας που παρουσιάζει η εταιρεία BLNanobiomed είναι ο εκτυπωμένος βιοαισθητήρας ανίχνευσης εμφράγματος μυοκαρδίου. Πρόκειται για ένα επαναστατικό χαμηλού κόστους προϊον που προλαμβάνει το έμφραγμα σώζοντας κυριολεκτικά ζωές. Με μια σταγόνα αίμα μπορεί κανείς να γνωρίζει την πιθανότητα ενός εμφράγματος, δύο ώρες πριν αυτό συμβεί.  

Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου σημαντικοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας, καταναλωτές, επιχειρηματίες , επενδυτές , ερευνητές υψηλής εξειδίκευσης, επιστήμονες , μηχανικοί , εκπρόσωποι χάραξης στρατηγικών στην ελληνική και διεθνή αγορά, εκπρόσωποι από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς συζητούν διεξοδικά και καθορίζουν τις νέες στρατηγικές και κατευθύνσεις της νέας ραγδαίας αναπτυσσόμενης αγοράς των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α (www.hope-a.com)  και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ (www.ltfn.gr) .

  • Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α, αριθμεί 40 εταιρείες-μέλη, η πλειοψηφία των οποίων έχει έδρα την Ελλάδα συνδέοντας τα με ένα ευρύ δίκτυο άνω  των 2000 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, μέσα από τις Συμφωνίες Συνεργασίας που έχει συνάψει με τους αντίστοιχους Συνδέσμους της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας και του Καναδά, ανοίγοντας νέους ορίζοντες συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.
  • Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN (www.ltfn.gr) , από την ίδρυση του το 1991, αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Αριστείας που κατευθύνει την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής, με μοναδικές στον κόσμο ερευνητικές εγκαταστάσεις και πιλοτικές γραμμές παραγωγής υλικών, συστημάτων και διατάξεων (αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ). Το Εργαστήριο LTFN  είναι ένα Digital Innovation Hub της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό οικοσύστημα Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει:

1)    Τον συντονισμό περισσότερων από 120 Ευρωπαϊκών και Εθνικών R&D Προγραμμάτων άνω των 200 εκ. ευρώ,

2)    Ένα ανθρώπινο δυναμικό 40 νέων και έμπειρων ερευνητών και τεχνικών,

3)    Το πολυ-γεγονός NANOTEXNOLOGY που διοργανώνει για 17 συναπτά έτη και έχει φέρει περισσότερους από 15.000 διακεκριμένους επιστήμονες, μηχανικούς, εκπροσώπους της Βιομηχανίας, και φορείς διαμόρφωσης πολιτικών, από 60 χώρες, στη Θεσσαλονίκη , (www,nanotexnology.com)

4)    Το Παγκόσμιο Δίκτυο Έρευνας & Καινοτομίας NanoNet με >620 μέλη Εταιρείες, Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια και Νοσοκομεία από όλη την Υδρόγειο (www.nanonet.gr)

5)    Το Διατμηματικό& Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες (nn.physics.auth.gr) , 6)Εταιρειες Organic Electronic Technologies PC, BL NanoBiomed, DEFINE και Nanotypos, τις οποίες ίδρυσαν μέλη και συνεργάτες του Εργαστηρίου LTFN. 

7)  Τη λειτουργία του Digital  Innovation Hub-όπου θα αξιοποιηθούν οι παραπάνω υποδομές και φορείς προκειμένου να παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις για να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τις επιταγές της νέας Ψηφιακής Εποχής.