Τρίτη
23 Ιουλίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3229RSS FEED
Τι γίνεται στη Συρία
Γράφει ο
Φραγκούλης Φράγκος

Η αποχώρηση των Πεζοναυτών των ΗΠΑ από την Συρία που προβληματίζει ουσιαστικά χρίζουν τον Πούτιν ρυθμιστή στην περιοχή...

Η αποχώρηση των χερσαίων δυνάμεων των  ΗΠΑ από τη Συρία δεν έχει, για τους επισπεύδοντες, μόνον αρνητικές συνέπειες στην Ανατολική Μεσόγειο, που ασφαλώς επηρεάζουν Κύπρο και Ελλάδα.

Η ομαλότητα θα επανέλθει στη Συρία, όταν υποχρεωτικά η Ρωσία του Πούτιν με το πρόσχημα, ότι στηρίζει τον Πρόεδρο Άσαντ θα ευθυγραμμισθεί με την Γαλλία στην προστασία των Κούρδων, άρα της εδαφικής ακεραιότητας της δορυφόρου Συρίας, που ασφαλώς θα τους φέρει σε σύγκρουση με την Τουρκία του Ερντογάν.

Το παιχνίδι της Άγκυρας με την αγορά των S-400 από τη Ρωσία εκτιμάται, ότι παίρνει τέλος με την  αγορά των Patriots από τις ΗΠΑ.

Έτσι εξηγείται η εγκατάλειψη των Κούρδων της Συρίας από την Ουάσιγκτον  στις ορέξεις των ΤΕΔ, που υποτίθεται έλαβαν εντολή από τον Τραμπ να συντρίψουν τα υπολείμματα της ISIS...

Πρόδηλο ότι είναι καθαρά εμπορική πράξη, για  τόνωση της ελλειμματικής πολεμικής βιομηχανίας της Αμερικής που δέχεται πλήγμα από την καθυστέρηση παραλαβής των 100JSF αεροσκαφών  F-35  από την Άγκυρα και την επικείμενη αγορά τουλάχιστον 16 ΑΦ F-35b βραχείας απογειώσεως και κάθετου προσγειώσεως για το νεότευκτο αεροπλανοφόρο “TGS-ANADOLU”

Η διασφάλιση της ειρήνης στη Συρία θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το 10% περίπου των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας του εξόριστου Πατριαρχείου της Αντιοχείας στη Δαμασκό, που οπως αποκαλύπτουν οι Γκρίζοι Λύκοι του MHP (Milli Halk Parrisi) του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης,  το 4%  είναι Ελληνικής καταγωγής…

Ως είναι γνωστόν, το Ελληνικό ΥΠΕΞ διαχρονικά δεν έχει επιδείξει ενδιαφέρον, όπως αντιστοίχως και για τον Ελληνισμό και τους Ορθοδόξους της Βορείου Ηπείρου, της Κωνσταντινούπολης – Ίμβρου και Τενέδου.

Η Συρία δεν είναι Βαλκάνια,  αλλά Μέση Ανατολή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Μόσχα έχει γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.

Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η παρελκυστική πολιτική της προκειμένου να ορισθεί συνάντηση και να αποδεχθεί την Τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία στη Μόσχα  ως ισότιμο συνομιλητή, για το μέλλον των κατοικούντων  στην Συρία. (των  Αλεβήδων, των Σουνιτών, των Κούρδων κλπ.).

 

https://greece4greeks.blogspot.com/2018/12/400000.html?m=1