Πέμπτη
1 Οκτωβρίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3665RSS FEED
ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕΈρχεται το νέο ψηφιακό σχολείο – αν το επιτρέψει η τρόικα
09/10/2010
Το νέο ψηφιακό σχολείο  παρουσίασε χθες από την Λήμνο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
 
Η παρουσίαση έγινε στο 1ο Επαγγελματικό – Γενικό Λύκειο Μούδρου και περιλάμβανε τα νέα ψηφιακά βιβλία, την γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο και τον εξοπλισμό των τάξεων με διαδραστικούς πίνακες.

 «Ούτε ένα παιδί δεν πρέπει να μείνει πίσω από τη μεγάλη ψηφιακή επανάσταση που γίνεται σε όλο τον κόσμο», επισήμανε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες ισότητας που δημιουργεί η ψηφιακή επανάσταση, δίνοντας ίδιες ευκαιρίες σε όλους τους κοινωνούς της, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

Οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν σχετικά με την συμμετοχή των Ελλήνων εκπαιδευτικών και των ελληνικών σχολείων σ’ αυτό που αποκαλούμε ψηφιακή επανάσταση, αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλά για να γίνουν.  Από πλευράς ποσοστών βρισκόμαστε στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Κατά τα λοιπά, αυτά που εξαγγέλθηκαν χθες είναι εντυπωσιακά, αλλά και πολύ ακριβά για την εποχή του Μνημονίου. Στόχος είναι η δημιουργία της ψηφιακής τάξης με ενίσχυση των υποδομών δικτύου και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων, ηλεκτρονικά βιβλία για όλες τις τάξεις, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Στον ελληνικό πίθο των Δαναΐδων έχουν πέσει  άπειρα κοινοτικά και εθνικά χρήματα – που προορίζονταν και για την Κοινωνία της Πληροφορίας – ενώ άλλα κονδύλια δεν έχουν καν απορροφηθεί, οπότε είναι απορίας άξιον αν γι’ αυτόν τον τομέα «λεφτά υπάρχουν».