Παρασκευή
26 Απριλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4968RSS FEED
Αυτοδυναμία: Αναγκαιότητα αλλά και υπευθυνότητα (Ι).
Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης

 

 

Το άρθρο αυτό απευθύνεται κυρίως στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί δεν διανοούμαι ότι είναι δυνατό να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι εθνική ανάγκη αυτή τη στιγμή η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει άλλο υπεύθυνο κόμμα με το οποίο να μπορεί να συνεργαστεί. Αυτό συνεπάγεται υποχρέωση κάθε ακομμάτιστου και ανεξάρτητου πολίτη, όπως εγώ, να αγνοήσει όλα τα άλλα κόμματα που στις προεκλογικές τους διακηρύξεις υπόσχονται πράγματα που πιθανώς να τον εκφράζουν καλύτερα, και να ψηφίσει τη ΝΔ.

Ταυτόχρονα όμως συνεπάγεται και άμεση υποχρέωση της ΝΔ να παρουσιάσει συγκεκριμένο ρεαλιστικό, κοστολογημένο και χρονολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης που να καλύπτει όλους τους τομείς και να διαβεβαιώσει ρητά τον Ελληνικό λαό ότι θα το τηρήσει. Γιατί μέχρι τώρα το μόνο που παρουσιάζει είναι εκθέσεις ιδεών, ( η έκφραση δεν είναι μόνο δική μου αλλά δυστυχώς έτσι είναι), οι οποίες κανένα εχέγγυο δεν διασφαλίζουν και κανένα από τα παραπάνω αναγκαία στοιχεία δεν καλύπτουν.

Στο άρθρο αυτό, και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, θα εκθέσω συγκεκριμένα τι περιμένω εγώ, ένας όπως προείπα ανεξάρτητος και ακομμάτιστος πολίτης από ένα τέτοιο πρόγραμμα, παραθέτοντας τα κατά σειρά προτεραιότητας  όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν θίγω εδώ, στο πρώτο άρθρο εκτεταμένα κεφάλαια, όπως ανάπτυξη, ασφάλεια, δικαιοσύνη και παρόμοια που απαιτούν εκτενέστερη ανάλυση και θα αναπτύξω σε επόμενα άρθρα.

  1. Συμφωνία των Πρεσπών. Πρέπει να διακηρύξει ότι η συμφωνία αυτή είναι παράνομη, καθόσον παραβίασε τα συντάγματα  και των δύο χωρών, δεν την αναγνωρίζει και θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την προσβολή και ακύρωσή της σε όλα τα εγχώρια και διεθνή μέσα και επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Έχει τους αναγκαίους επιστήμονες συνταγματολόγους για να καταρτίσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ακύρωσή της. Μέχρι να τελεσφορήσουν οι ενέργειες αυτές, θα μπλοκάρει κάθε απόπειρα έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Όσο για το ΝΑΤΟ είναι υπόθεση των Αμερικανών, και πιστεύω ότι ωφελεί και τη χώρα μας η ένταξή τους σε αυτό. Πάντως η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει τη διεθνή της πορεία με την προδοτική αυτή συμφωνία, την οποία μάλιστα ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να χαρακτηρίζει και ως εθνική επιτυχία. 
  2. Ασφαλιστικό.  Στο θέμα αυτό ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να διατηρηθεί γιατί είναι στη σωστή κατεύθυνση, αφού διορθώνει όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τα ρουσφέτια των προηγούμενων κυβερνήσεων που χρεωκόπησαν το σύστημα, και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να καθορίσει ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης για το αναλογικό μέρος της σύνταξης για όλους με βάση τις συνολικές εισφορές τους, ώστε εκτός από απόδοση δικαιοσύνης στους ήδη συνταξιούχους,  να υπάρχει και κίνητρο για τους ασφαλιζόμενους να επιλέγουν υψηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις για να έχουν μεγαλύτερη σύνταξη.
  3. Μεταναστευτικό. Πρέπει να καταργήσει όλους τους νόμους που ελληνοποιούν παράνομους μετανάστες, αρχίζοντας από το Νόμο Ραγκούση, και να φροντίσει για την απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου. Όσοι από αυτούς είναι χρήσιμοι ως εργατικό δυναμικό θα μπορούν να παραμείνουν, ασφαλιζόμενοι και εργαζόμενοι νόμιμα, αλλά όχι να ελληνοποιούνται και μάλιστα να ψηφίζουν.
  4. Κατοχύρωση δημοσίων υπαλλήλων. Δεν πρέπει να απολύσει κανένα δημόσιο υπάλληλο μόνιμο ή αορίστου χρόνου, αλλά να τους αξιολογήσει και όσοι είναι υπεράριθμοι ή έχουν αυξημένα προσόντα να αξιοποιηθούν κατάλληλα. Όσοι είναι ορισμένου χρόνου πρέπει να επανακριθούν μαζί με όσους άλλους ενδιαφέρονται για όσες θέσεις είναι αναγκαίες. Προφανώς οι ήδη υπηρετούντες πρέπει να μοριοδοτηθούν όχι όμως κατά τρόπο που να αποκλείει την πρόσληψη άλλων με περισσότερα προσόντα ή υπηρεσία σε ανάλογες ιδιωτικές θέσεις εργασίας.
  5. Σχέσεις με τους δανειστές. Πρέπει να είναι απολύτως συνεπής σε ότι υπογράψει ή έχουν  υπογραφεί με τους δανειστές, ώστε να μη θίγεται η αξιοπιστία της χώρας, και να μην κινδυνέψουμε πάλι να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης.

Η συνέχεια στο επόμενο άρθρο.