Το σπήλαιο του Πλάτωνα και το φόβητρο της δραχμήςΓράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Στιγμές του Σπηλαίου του Πλάτωνα ζούμε σήμερα στη χώρα μας. Δέσμιοι της Τρόικα και των συναφών συμφερόντων, μας παρουσιάζουν τις σκιές της κοινωνίας μέσα από το Ευρώ με εξουθενωτικά μέτρα και μας τρομοκρατούν με τη Δραχμή, δημιουργώντας τον ίδιο τρόμο με το εκτυφλωτικό φώς του Ήλιου, όταν ο έγκλειστος του Σπηλαίου βγει έξω και προτιμά το σκότος στο Σπήλαιο και τον κόσμο των σκιών.
Ήρθε η ώρα να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους και οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είμαστε σιδηροδέσμιοι μέσα στο Σπήλαιο και με πλύση εγκεφάλου, προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν (πόσες φορές αλήθεια το έχουμε ακούσει μέχρι τώρα) με το να μας εξαθλιώσουν στην κυριολεξία, προκειμένου να παραμείνουμε στο Ευρώ.
Τι αξία θα έχει ποιο είναι το νόμισμα όταν θα είμαστε αδέκαροι, άνεργοι και θα καταφεύγουμε στα συσσίτια; Όταν οι επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει και οι όποιες ανάγκες μας θα καλύπτονται με δανεικά και θα έχει ξεπουληθεί όλη η δημόσια περιουσία; Μπορεί κάτι τέτοιο να θεωρηθεί σωτηρία; Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, ούτε πολύ μυαλό για να διαπιστωθεί η καταστροφή μας!«Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Πρωθυπουργός!
Άρα ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό και τούτο για τη… σωτηρία μας! Τι ειρωνεία αλήθεια! Η ανάπτυξη που είναι προϋπόθεση για την όποια βελτίωση, φαίνεται ως όνειρο απατηλό, αφού έχει χαθεί τελείως η εμπιστοσύνη για επενδύσεις, αλλά και με ένα ισχυρό Ευρώ σε μια αδύνατη οικονομικά χώρα, είναι αδύνατο να παραχθεί κάτι ανταγωνιστικό! Η ηγεσία του τόπου δεν το βλέπουν ή δεν μπορούν να το δεχθούν.
Ήταν τεράστιο λάθος η είσοδός μας στο Ευρώ και μάλιστα υπερτιμημένο κατά 240%, αφού η επινόησή του δεν φασιζόταν στις οικονομικές δυνατότητες της Ευρωζώνης, στις οποίες θα έπρεπε να απηχεί ένα νόμισμα. Ένα νόμισμα δεν μπορεί να στηρίζεται σε πολιτικές παραδοχές όπως ρο Ευρώ, Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι το νόμισμα είναι εργαλείο στα χέρια του κράτους για τη σταθερότητα των τιμών και την εξύψωση των εργαζομένων. Ένα Ευρώ με έντονα χαρακτηριστικά υψηλής εντροπίας σήμερα, αφού τα κράτη μέλη δεν μπορούν να παρέμβουν ρυθμιστικά. Για το λόγο τούτο και το τέλος του Ευρώ δεν είναι μακριά. Εμείς τι δουλειά έχουμε σε ένα τέτοιο Ευρώ;
Είναι ώρα να σπάσουμε τα δεσμά, να βγούμε από το Σπήλαιο και να αντικρίσουμε τον Ήλιο και τον πραγματικό κόσμο, με σχέδιο, σύνεση, προγραμματισμό και αποφασιστικότητα, ώστε χωρίς να τυφλωθούμε από το φώς, να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα του εθνικού νομίσματος, με το οποίο θα μπορέσουμε πράγματι, ως εργαλείο να ρυθμίσουμε τα οικονομικά της χώρας, χωρίς ξένη βοήθεια ή παρέμβαση .
Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες. Ας ησυχάσουν οι πλανηθέντες και οι ανησυχούντες. για καύσιμα, φάρμακα, πρώτες ύλες κλπ αναγκαία εισαγόμενα είδη και προϊόντα.
Συνάλλαγμα ναυτιλιακό, τουριστικό και εξαγωγικό ίσως υπερβαίνει τα 30 δις Ευρώ, υπεραρκετό για όλα τα πιο πάνω. Περισσότερη ανάλυση σε άλλο σημείωμά μας.
Εκτός των τοκοχρεολυσίων τα οποία θα μείνουν εις τον καιρό, που λέγαμε στο ναυτικό και θα το αναλύσουμε και αυτό σε επόμενο σημείωμά μας, δύο μόνο αριθμούς από το προϋπολογισμό του 2010 για να ησυχάσετε. Φορολογικά έσοδα € 49,5 δις και έξοδα € 44,5 δις.
Ζητείται ηγέτης και όλα θα πάνε καλά.
info@elvian.gr