Στα γονίδια φαίνεται ότι είναι γραμμένη η ποσότητα του καφέ που πίνει ο καθένας μας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.
Όπως έδειξαν τα στοιχεία, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην μελέτη και είχαν τη γενετική μετάλλαξη PDSS2 έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ λιγότερο την ημέρα, κατά μέσο όρο, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.
Η έρευνα έγινε από την επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Νικολα Πιραστου, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, που μελέτησε γενετικά δεδομένα για περισσότερα από 1.200 άτομα από την Ιταλία που είχαν δώσει πληροφορίες για το πόσο καφέ έπιναν κάθε μέρα.
Η μελέτη μιας άλλης ομάδας 1.700 ατόμων από την Ολλανδία κατέληξε σε παρόμοια αποτελέσματα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η PDSS2 μειώνει την ικανότητα των κύτταρων να αποδομούν την καφεΐνη. Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η καφεΐνη παραμένει για περισσότερο χρόνο στον οργανισμό του ατόμου.