Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και όλες τις αναλύσεις, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας φέρει την υπογραφή του τουρισμού.
Αυτό, άλλωστε, το καταλαβαίνει ακόμη και ένα μικρό παιδί.
Όταν ακόμη και τον Οκτώβριο το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε 1,43 εκ επιβάτες και αύξηση της επιβατικής κίνησης της τάξης του 28%, όταν στην περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2014, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 20,3%, με 13,1 εκ επισκέπτες – περισσότερους κατά 2,2 εκ. από την αντίστοιχη περίοδο του 2013) είναι βέβαιο πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι άφησαν χρήμα στη χώρα.
Όταν τα κρουαζιερόπλοια συνεχίζουν να καταφθάνουν στα λιμάνια μας μεταφέροντας χιλιάδες επισκέπτες – ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προσέγγισαν τουλάχιστον δέκα κρουαζιερόπλοια – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και αυτοί οι άνθρωποι άφησαν χρήμα στις πόλεις που επισκέφθηκαν
Όταν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ξεπέρασαν τα 15,3 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 22,1% σε σχέση με πέρυσι, είναι επίσης βέβαιο ότι ωφελήθηκε η ελληνική οικονομία και, κυρίως, η ελληνική κοινωνία, αφού το χρήμα του τουρισμού πηγαίνει κατευθείαν στην κατανάλωση.
Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι τα 9 εκ. των τουριστών προέρχονταν από τις χώρες της ΕΕ, ενώ οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 14,6% και οι αφίξεις από τις χώρες της ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 33,1%.
Αύξηση εμφάνισαν οι αφίξεις από τη Γερμανία και τη Γαλλία κατά 4,5% και 20,7% αντιστοίχως, ενώ οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 15,6%.
Και παρά την κινδυνολογία, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρέμειναν σταθερές και διαμορφώθηκαν σε 928 χιλιάδες ταξιδιώτες και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 24,8% και διαμορφώθηκαν σε 386 χιλιάδες ταξιδιώτες.
Και αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι εισπράξεις από τους προερχόμενους από τις χώρες της ΕΕ επισκέπτες, αυξήθηκαν κατά 14,5%, και διαμορφώθηκαν σε 5,950 δις ευρώ – οι εισπράξεις από τις εκτός ΕΕ χώρες διαμορφώθηκαν στα 3,5 δις ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία της Αθήνας, η μέση πληρότητα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 έφθασε στο 68,3%, αν και υπήρξε αύξηση της μέσης τιμής δωματίου κατά 4,9%.
Μάλιστα, η Αθήνα εξακολούθησε να αποτελεί την πιο προσιτή πρωτεύουσα της Ευρώπης από πλευράς τιμών.
Πού οφείλεται, λοιπόν, αυτό το θαύμα;
Θα έρχονταν όλα αυτά τα εκατομμύρια των επισκεπτών αν στην χώρα δεν επικρατούσε ηρεμία και αν έφθαναν στο εξωτερικό εικόνες μιας φλεγόμενης Αθήνας ή μιας χώρας σε κατάσταση πρόωρου εκλογικού αναβρασμού;
Όπως έχουμε επισημάνει ξανά, οι ακυρώσεις είχαν πέσει βροχή ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου 2012.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί και επισήμως δηλώνει ότι «ούτε η άνοδος του τουρισμού μπορεί να ταυτίζεται με τη ανάπτυξη στη χώρα ούτε επ' ουδενί, ο τουρισμός να θεωρείται βαριά βιομηχανία».
Κι’ αυτό, διότι πρέπει να αναθεωρηθούν τα… «νεοφιλελεύθερα τουριστικά δόγματα»!
Και μέχρι τότε, μπορούμε να πηγαίνουμε σε εκλογές… αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι προηγούμενες!
Είναι προφανές ότι με τέτοιου είδους απόψεις και τέτοια μυαλά, δεν πηγαίνουμε πουθενά…