Παρασκευή
6 Δεκεμβρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3365RSS FEED
Διακήρυξη των ακατάλυτων και απαράγραπτων δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο
25/06/2019

 

Οι υπογράφοντες τη Διακήρυξη  αυτή, εν όψει  του εμπαιγμού  της διεθνούς κοινότητος και κυρίως από  κάποιες χώρες του Δυτικού  Κόσμου, αλλά και της αδιαφορίας ή άγνοιας της παγκόσμιας κοινής γνώμης, για τα  ακατάλυτα,  αδιάσειστα  και  απαράγραπτα  δικαιώματα  της Ελλάδας στο Αιγαίο, τα οποία αμφισβητούνται από την αρπακτική  πολιτική  της Τουρκίας,  μετά το επεισόδιο  το 1996  στις  βραχονησίδες  ΙΜΙΑ, έρχονται σήμερα,  να καλύψουν το  τυχόν  κενό της ενημέρωσης, με τη δημοσίευση του κειμένου  αυτού, το οποίο  έχει  ακολούθως .

1. Το περιεχόμενο του  κειμένου  απευθύνεται  στους ευσυνείδητους και ευαίσθητους, περί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αίσθημα του δικαίου,  λαούς της Δυτικής Ευρώπης, της Αμερικής, Ρωσίας και  Ευρασίας, στον  καλοκάγαθο και φιλειρηνικό κάτοικο της Μικράς Ασίας, της Μακρινής Αυστραλίας, στους λαούς της Αφρικής της Μέσης Ανατολής κ.τ.λ.

 

2.Το STATUS QUO του Αιγαίου έχει διαμορφωθεί οριστικά  και  αμετάκλητα από διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες, που υπεγράφησαν, μετά από κρουνούς αίματος και εκατόμβες θυσιών, που προσέφερε  η Ελλάδα  στο  βωμό της ελευθερίας, των δημοκρατικών ιδεωδών και των  πανανθρώπινων αξιών.

3.Το Αιγαίο έχει κατοικηθεί από το λυκαυγές της ιστορίας, από  πανάρχαια Ελληνικά φύλα και έχει αποτελέσει, με τις  εκατέρωθεν  ακτές του, το λίκνο του Ελληνικού Πολιτισμού, απ' όπου μεταλαμπαδεύτηκε στην Ευρώπη και συντέλεσε στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού  πολιτισμού,  κατά τον Γάλλο αρχαιολόγο GLOZE κτλ.

 4.Οι αλλεπάλληλοι επιδρομείς και κατακτητές του Αιγαίο δεν κατάφεραν ποτέ να αλλοιώσουν τον αυτόχθονο  Ελληνικό του χαρακτήρα. Ο Τούρκος συγγραφέας ΠΙΡΙ-ΡΕΙΣ στο καταπληκτικής  αξίας  βιβλίο του ΜΠΑΧΡΙΓΙΕ, που δημοσιεύθηκε το 1512 μ.χ.  παραδέχεται την  Ελληνικότητα  των νησιών του  Αιγαίου.  Στο ίδιο βιβλίο   o συγγραφέας καίτοι Τούρκος αναφέρει "ότι οι Τούρκοι είναι Βάρβαροι, ξένοι στρατιωτικοί κατακτητές, των οποίων το μοναδικό  έργο είναι  οι σφαγές,  οι καταστροφές,  οι  διώξεις  κα η  κατάκτηση'

5.Η φυσική, γεωλογική και άρρηκτη ενότητα των χιλιάδων Ελληνικών νησιών του  Αιγαίου,  συνθέτουν  ένα  Αρχιπελαγικό  καθεστώς το οποίο αποτελεί φυσική προέκταση του Αγίου  Όρους, της νήσου Εύβοιας και των ηπειρωτικών   ακτών της  κυρίως  Ελλάδος, με την οποία  συνδέεται  οικονομικά,  πολιτιστικά  και εθνικά.

6.Οι Κυκλάδες και οι βόρειοι Σποράδες απετέλεσαν τμήμα τού  ανασυσταθέντος, μετά την επανάσταση του 1821, Ελληνικού  Κράτους τους, με το πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830.

7.Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, (Λήμνος, Λέσβο Σάμος και Ικαρία), που απελευθερώθηκαν από τον Τουρκικό ζυγό , κατά τους νικηφόρους αγώνες των Ελλήνων το 1912, παραχωρήθηκαν  στην Ελλάδα, με τη συμφωνία του Λονδίνου το 1913, έναντι  της  απόσυρσης του Ελληνικού στρατού από την Ελληνική Βόρειο Ήπειρο ..

8.Με άλλη συμφωνία του Λονδίνου, επίσης του  ίδιο έτους 1913, ενσωματώθηκε στην Ελλάδα η μεγαλόνησος Κρήτη.

  1.     9.   Με τη συνθήκη της Λωζάνης {24 Ιουλ.1923):

α. Αναγνωρίζεται ρητώς η Ελληνική κυριαρχία επί των Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας.

β. Η Τουρκία αποδέχεται ότι της ανήκουν μόνον "Οι νήσοι  οι οποίες βρίσκονται  σε μικρότερη απόσταση των τριών (3) μιλίων από τις  ασιατικές  ακτές" {άρθρο 12).

γ. Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος  και τίτλου επί των κάτωθι  απαριθμουμένων  νήσων τουτέστιν,  Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσου, Τήλου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κως, των κατεχομένων νυν (1923} υπό της Ιταλίας, και των νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελόριζου.

δ. Η Τουρκία παραιτείται παντός τίτλου και δικαιώματος πάσης φύσεως επί των εδαφών, ή εν σχέσει προς τα  εδάφη,  τα  οποία  κείνται πέραν  των  προβλεπομένων   υπό  της  παρούσης  συνθήκης  ορίων  και επί  των νήσων.

10.Με τη συμφωνία Ιταλίας-Τουρκίας του 1932 και το συνημμένο σέ  αυτή παράρτημα- επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία της Ιταλία επί  της  Δωδεκανήσου, του Καστελόριζου και των παρακειμένων νήσων  και βραχονησίδων, μεταξύ των οποίων προσδιορίζονται και τα βραχώδη  νησάκια  ΙΜΙΑ.

 

     11. Με  τη  συμφωνία  των  Παρισίων  του  1947,  τα  Δωδεκάvησα

παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα, σαν αντάλλαγμα της συμβολής της στο  ολοκαύτωμα τού  Β Παγκόσμιου Πολέμου,  με τις παρακείμενες νησίδες  (άρθρο 14).Πέραν των  ανωτέρω  υφισταμένων  συνθηκών,  αναφορικά  με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στο Αιγαίο, επικαλούμεθα  τον κανόνα του διεθνούς εθιμικού δικαίου της μέσης γραμμής ή της ίσης γραμμής  απόστασης, με τον οποίο  οριοθετούνται  τα θαλάσσια  σύνορα μεταξύ γειτονικών  κρατών, διαφορετικά η Τουρκία,  με την εμμονή της  στην αμφισβήτηση του  υπάρχοντος νομικού καθεστώτος,  θέτει  εαυτήν, στο περιθώριο  της διεθνούς νομιμότητας και των πολιτισμένων λαών.

12.Περί ποιας όμως πολιτισμένης χώρας ομιλούμε, όταν με την  συγκάλυψη, αν μη συνενοχή των εθελοτυφλουσώv  δυτικών Κυβερνήσεων, προβαίνει στη γενοκτονία ενός πανάρχαιου λαού των Καρδούχων ,δηλ. των  σημερινών Κούρδων;

13.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διεθνής κοινή γνώμη, δεν θα παραμείνει απαθής και ασυγκίνητη στη  θέα των Τούρκων στρατιωτών, που ποζάρουν θριαμβευτικά στο φακό δημοσιότητας, επιδεικνύοντας, σαν πολεμικά τρόπαια, τα αποκομμένα  κεφάλια Κούρδων ανταρτών.

14Αρνούμαστε να δεχθούμε ότι οι πολιτισμένοι λαοί θα  εξακολουθήσουν να  μένουν  αδιάφοροι  μπροστά  στο  συνεχιζόμενο δράμα της διχοτομημένης Κύπρου, μετά μάλιστα την κυνική ομολογία  του Ρ. Ντεκτάς ότι, οι 1619 αγνοούμενοι [αιχμάλωτοι] Ελληνοκύπριοι, μετά εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974, σφαγιάσθηκαν από παραστρατιωτικές Τουρκοκυπριακές οργανώσεις.

15.Ευελπιστούμε ότι οι ενεργοί πολίτες των χωρών και ειδικότερα εκείνων που ρυθμίζουν τις τύχες του κόσμου, δεν θα ανεχθούν  άλλο να τους προσβάλλουν οι ηγέτες τους, που παζαρεύουν στα διεθνή  χρηματιστήρια, των πανανθρώπινων αξιών και αρχών της διεθνούς κοινότητος,  που προβλέπονται από το  Καταστατικό  Χάρτη  του Ο Η Ε , και την τελική πράξη του Ελσίvκι, με τα όποια οικονομικά ανταλλάγματα «της μεγάλης Τουρκικής αγοράς ».

 

 

1] Δρ. ΘΑΛΗΣ Δ. ΜΥΛΩΝΑΣ Δικηγόρος-Διεθνολόγος

2]  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΕΛΙΜΑΣ Αντιστράτηγος

3]  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντιναύαρχος

4] ΠΑΠΑΣ ΝΙΚΟΣ Ναύαρχος - Αρχηγός Στόλου

5] ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου

6]  ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟ Καθηγητής  Πανεπιστημίου

7]  ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΑΡΗΣ Ανθρωπολόγος

8] ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τ. Πρωθuπουργός της Ελλάδος

9] ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜ. Καθηγητής Πανεπιστημίου

10] ΣΑΡΡΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου