Πέμπτη
27 Ιουνίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3203RSS FEED
Στη Θεσσαλονίκη έγινε διακριτή η διαφορά του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα
Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

Τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει κανείς από την κρίση που ζήσαμε, έχουν σημασία μόνο όταν η κοινωνία είναι αποφασισμένη να κατανοήσει τα λάθη της.

Όμως το να κατανοείς τα μαθήματα της Ιστορίας είναι μια δυσάρεστη διαδικασία. Απαιτεί κοινωνική εμπιστοσύνη.

Ωστόσο η Αριστερά πιστεύει ότι καμιά μομφή δεν την αγγίζει, αφού κατ’ αυτήν, όλα κρίνονται από τις επιδιώξεις της και όχι από τις επιδόσεις της.

Διατηρεί τη μόνιμη πεποίθηση ότι έχει «την Ιστορία με το μέρος της».

Θεωρεί ότι κάθε διάψευση ελπίδων είναι απλή αναβολή, κάθε καταφανής ψευδολογία είναι έντιμη υπόσχεση που την ανέτρεψε η … σκληρότητα των αντιπάλων, κάθε αποδοχή άγριας εκμετάλλευσης είναι προσωρινός συμβιβασμός.

Είναι σίγουρη πως η Ιστορία θα δικαιώσει τις ασυνέπειες της ηγεσίας της, όσο και τα βάσανα του λαού.

Δεν έχει σημασία αν όλα όσα είχε υποσχεθεί και κατά καιρούς   εξαγγείλει, εξατμίστηκαν σταδιακά.

Σημασία έχει πως  προσπαθεί να μας πείσει ότι μια νέα τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, θα εκπληρώσει την ευδαιμονία που υποσχόταν πριν και από τέσσερα χρόνια.

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε κυρίως στους βαρύτερα πληγωμένους από την κρίση, στον κύκλο των φτωχότερων και όσων τείνουν προς τη φτωχοποίηση.

Το όραμά του είχε στον πυρήνα του το κράτος και τους μηχανισμούς του και λιγότερο την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης, τόσο στην ομιλία του όσο και με τη συνέντευξή του στα πλαίσια της ΔΕΘ:

- Απευθύνθηκε κατά βάση στους πολίτες που διεκδικούν ησυχία, ασφάλεια, αξιοπρεπή σχολεία για τα παιδιά τους, γοητεύονται από μια ανοιχτή παραγωγική οικονομία με λιγότερους φόρους και μικρότερο δημόσιο, ενώ απεχθάνονται το κράτος δυνάστη το οποίο εξαντλείται στη συλλογή των εσόδων.

- Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους- δανειστές, κάνοντας κριτική στο γεγονός ότι αδιαφόρησαν για τον τρόπο πραγμάτωσης και επίτευξης των στόχων των μνημονίων, τονίζοντας ότι θα ζητήσει αναδιαπραγμάτευση των μέτρων για την επίτευξη των συμφωνημένων όρων.

- Εξίσου ξεκάθαρος ήταν και για το Σκοπιανό. Επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της ΝΔ, για τις οποίες μάλιστα καταχειροκροτήθηκε, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή και θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία από μηδενική βάση ως πρωθυπουργός στην επόμενη Βουλή, αν δεν ψηφιστεί από τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία.

- Δεν αξιοποίησε το βήμα για να θυμίσει τις αποτυχίες και τα σκάνδαλα της κυβέρνησης, δεν «ξύπνησε» τους νεκρούς στο Μάτι, δεν κερδοσκόπησε εκλογικά με διχαστικό λόγο, δεν σπατάλησε το χρόνο του στην πόλωση.

Γίνεται πλέον φανερό σε όλους, ότι στη Θεσσαλονίκη έγινε διακριτή η διαφορά του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα.

Είναι ενδεικτικό ότι τα όσα εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης, έγιναν αποδεκτά με ιδιαίτερο θετικό τρόπο από τον κόσμο της αγοράς, δεδομένου ότι όλοι αναγνωρίζουν πως αναμφισβήτητα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Η μείωση τα φορολογίας των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελμάτων και των επιχειρήσεων, στα μερίσματα αλλά και των συντελεστών στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στην εστίαση, θεωρούν ότι θα δώσουν ανάσα στην αγορά και θα οδηγήσουν σε επενδύσεις, προσλήψεις και ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης με τα όσα αποσαφήνισε στη ΔΕΘ, έδωσε το στίγμα του για το πώς θα κινηθεί τόσο στο δρόμο προς τις εκλογές, όσο και μετά από αυτές.

 

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.