Πέμπτη
21 Νοεμβρίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5177RSS FEED
Οι ακραίοι που θα κλέψουν την παράσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ
21/01/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν είναι απλώς ότι κάποιοι έχουν βάλει ανάποδα τους πόλους σ’ αυτή τη χώρα.

Είναι ότι έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ, που αδυνατούν πλέον να δουν το αυτονόητο.

Έτσι, οι (δήθεν) επιθέσεις που πραγματοποίησαν μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, κατά την εναρκτήρια της ελληνικής προεδρίας συνεδρίαση με ομιλητή τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, εξελήφθησαν ως… μεγάλη προσβολή για την Ελλάδα.

Και διαμαρτύρονται, επειδή τάχα ο κ. Σαμαράς δεν απάντησε ακολουθώντας τους σε ύφος και ήθος!

Και επομένως, δεν… υπερασπίστηκε τη χώρα του!

Συγγνώμη, αλλά τόσα χρόνια μας φτύνουν και νομίζουμε ότι βρέχει και κάποιοι αποφάσισαν να ενοχληθούν με τύπους σαν τον Φάρατζ και τον Γκρίφιν.

Κατά τη γνώμη των «εύθικτων», ο προεδρεύων της ΕΕ έπρεπε να πιαστεί σε έναν καυγά με δύο φαιδρούς τύπους, οι οποίοι λένε πάντα ό,τι τους κατέβει και δημιουργούν συστηματικά θόρυβο για να υπογραμμίζουν την παρουσία τους.

Να ξεχάσει δηλαδή ο κ. Σαμαράς ότι η χώρα του προεδρεύει στην ΕΕ και να πιάσει τα μπουγαδοκόφινα!

Μιλάμε για τον Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής της ευρωφοβικής ομάδας «Ευρώπη – Ελευθερία – Δημοκρατία», που στο παρόν ευρωκοινοβούλιο διαθέτει μόλις 32 βουλευτές.

Έναν τύπο, που επανειλημμένα επιλέγει τον ρόλο του καυγατζή.

Τον Φεβρουάριο του 2010 είχε επιτεθεί στον Πρόεδρο της ΕΕ Ρομπάι, λέγοντας:
«Δεν θέλω να γίνω αγενής αλλά έχετε το χάρισμα μιας βρεγμένης πατσαβούρας και την εμφάνιση ενός υπαλληλάκου τράπεζας». «Ποιος είστε; Δεν άκουσα ποτέ να μιλούν για σας. Προέρχεστε από το Βέλγιο, το οποίο είναι μια ανύπαρκτη χώρα».

Τον Φεβρουάριο του 2012, τον είχε πετάξει έξω από την αίθουσα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, απειλώντας τον να εφαρμόσει τον κανονισμό, αφαιρώντας του δέκα ημερομίσθια επειδή παρενοχλεί τις συνεδριάσεις του Σώματος.

Στην περίπτωση της επίθεσης κατά του κ. Σαμαρά, ο Φάρατζ φαίνεται ότι πήγε… δασκαλεμένος.

Είχε, βλέπετε, προσφάτως συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Καμμένο, ο οποίος επέλεξε την ημέρα της τελετής έναρξης της ελληνικής προεδρίας για να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να συναντήσει τον Φάρατζ.

Όπως μας διαβεβαίωσαν, βρήκαν πως έχουν πολλά κοινά σημεία…

Ο έτερος υβριστής,  είναι ο επίσης Βρετανός Νικ Γκρίφιν, ο οποίος, την ίδια ημέρα της συνάντησης Φάρατζ – Καμμένου (10 Ιανουαρίου), κατέπλευσε στην Αθήνα για να λάβει μέρος στη συνέντευξη Τύπου της «Χρυσής Αυγής», κατά την παρουσίαση της προσφυγής της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Και κατά την ομιλία του, παρέδωσε (και αυτός) μαθήματα Δημοκρατίας!

Και κατέληξε:

«Ζήτω η Ελευθερία, Νίκη στην Χρυσή Αυγή! Εξ ονόματος της πραγματικής εθνικιστικής αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη λέω στους φίλους και τους εχθρούς μου: Ο χρόνος μας θα έρθει!»

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Γκρίφιν, ηγέτης της βρετανικής ακροδεξιάς (ΒΝΡ), είχε κηρύξει προσωπική πτώχευση, δηλώνοντας πως αυτό δεν θα εμποδίζει την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές, αντίθετα… τον απελευθερώνει!

Στις ευρωεκλογές του 2009 το BNP συγκέντρωσε ποσοστό 6% και εξέλεξε δύο βουλευτές, γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία, καθώς το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει εκπροσώπους ούτε στη Βουλή των Κοινοτήτων ούτε στη Βουλή των Λόρδων.

Κατόπιν όλων αυτών, το πρόβλημα δεν το έχει ο περιστασιακά υβριζόμενος, αλλά η Ευρώπη.

Όπως έγινε γνωστό στις 16 Ιανουαρίου, από δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sun, στη Βρετανία το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP), το 23% τους Συντηρητικούς και το 32% τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.

Το συγκεκριμένο κόμμα, στις προηγούμενες ευρωεκλογές, είχε λάβει το 17% και επομένως έχει αυξήσει σημαντικά τη δύναμή του, στη βάση μιας αντιμεταναστευτικής, αλλά και εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ατζέντας.

Μάλιστα, ενώ οι Βρετανοί αντιευρωπαϊστές δεν έχουν μέχρι σήμερα εξασφαλίσει ούτε μία έδρα στο βρετανικό κοινοβούλιο, σήμερα οι δημοσκοπήσεις τους φέρνουν στο 12%.

Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα, βέβαια, αφού μόλις πριν από δέκα ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ απέρριψε την απαίτηση 95 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος —στο οποίο ανήκει και ο ίδιος— να τους δοθεί η δυνατότητα να ασκούν βέτο επί του συνόλου της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντας το αίτημα ως μη ρεαλιστικό.

«Εάν τα εθνικά κοινοβούλια σε όλη την ΕΕ μπορούσαν σε μόνιμη και μονομερή βάση σε θέση να επιλέγουν ποια κομμάτια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα εφαρμόζουν και ποια όχι, τότε η ευρωπαϊκή ενιαία αγορά δεν θα λειτουργούσε», εξήγησε.

Στις 16 Ιανουαρίου, γερουσιαστές του ιταλικού ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά (που συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και στον ιταλικό Νότο) κατέλαβαν το γραφείο του προέδρου της ιταλικής γερουσίας, του Πιέτρο Γκράσο.

Επρόκειτο για αντίδραση στην επικείμενη ψήφιση από τη γερουσία ενός μέτρου το οποίο τροποποιεί τον μεταναστευτικό νόμο, καταργώντας το ποινικό αδίκημα της λαθρομετανάστευσης.

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι προχώρησε και σε νέα επίθεση κατά της μαύρης υπουργού αρμόδιας για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών, Σεσίλ Κιένγκε, που είναι το μόνο μέλος του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου που δεν κάνει βήμα χωρίς φρουρά, καθώς έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της.

Όπως είπε ο Σαλβίνι, «υπάρχει μια κυρία η οποία εργάζεται κατά των συμφερόντων των Ιταλών ανέργων, εναντίον των πολιτών μας που παίρνουν κοινωνικά βοηθήματα, εναντίον δηλαδή όσων πληρώνουν τον μισθό της».

Μια μέρα νωρίτερα, στις 15 Ιανουαρίου, ο Σαλβίνι συναντήθηκε  στο Στρασβούργο με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν και συμφώνησαν σε κοινή δράση ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Συζητήσαμε κοινές στρατηγικές και πεδία δράσης της Ιταλίας και της Γαλλίας. Θα καταρτιστεί μια συνολική στρατηγική, κοινές πρωτοβουλίες, διανομή υλικού και βεβαίως θα διεξαχθεί από κοινού η μάχη κατά του Ευρώ», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Δεν θα παρουσιάσουμε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι την θεωρούμε ένα μη δημοκρατικό όργανο. Ο μόνος δημοκρατικός θεσμός που αναγνωρίζουμε είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκας.

Η Λεπέν πάλι, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια «κοινή κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις Ευρωεκλογές».

Η Λεπέν έχει ήδη συμφωνήσει στενή συνεργασία με τον Ολλανδό ομοϊδεάτη της Γκέερντ Βίλντερς, αλλά και με τον αρχηγό των Αυστριακών ακροδεξιών Χάιντς Κρίστιαν Στράχε και τον Βέλγο ακροδεξιό Φίλιπ ντε Βίντερ, ετοιμάζοντας αυτό που αποκαλούν «αντιευρωπαϊκή συμμαχία».

(Σημειώστε πάντως εδώ πως οι ίδιοι δηλώνουν πως σ’ αυτή τη «συμμαχία» δεν έχουν θέση η Χρυσή Αυγή και το ουγγρικό Γιόμπικ).

Ο Σαλβίνι εξελέγη γραμματέας της Λέγκας του Βορά στις 15 Δεκεμβρίου 2013, στο συνέδριο του κόμματος στο Τορίνο, όπου το παρών έδωσαν αντιπροσωπείες «αδελφών» κομμάτων από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Σουηδία και την Ολλανδία.
 
«Είναι η πρώτη μεγάλη συμμαχία, η πρώτη ευρεία αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην ταυτότητά μας», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Λέγκας στο Ευρωκοινοβούλιο, Λορέντσο Φοντάνα.

Μια «συμμαχία» στην οποία τώρα προστρέχουν οι Γάλλοι της Λεπέν, οι Ολλανδοί του Βίλντερς (Κόμμα για την Ελευθερία), οι Ιταλοί του Σαλβίνι, που στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχαν λάβει 10,2%, οι Γερμανοί του Μπερντ Λούκε, επικεφαλής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), οι Βέλγοι του Γκέρολφ Ανεμανς, επικεφαλής του κόμματος «Φλαμανδικό Συμφέρον» (Φλάαμς Μπελάνγκ), οι Βρετανοί του Νάιτζελ Φάρατζ (Κόμμα Ανεξαρτησίας), οι Σλοβάκοι του Αντρέι Ντάνκο (Σλοβακικό Εθνικό Κόμμα), οι Φιλανδοί του Τίμο Σόινι (Αληθινοί Φιλανδοί), οι Σουηδοί του Τζίμι Όκεσον (Σουηδοί Δημοκράτες), οι Δανοί του Κρίστιαν Νταλ (Λαϊκό Κόμμα Δανίας), στον Βίλντερς 21%, οι Αυστριακοί του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε (Κόμμα της Ελευθερίας) που στις πρόσφατες εθνικές εκλογές έλαβαν το 20% των ψήφων,

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Μαρίν Λεπέν ένα ποσοστό της τάξης του 24%, στον Φάρατζ 20%, στον Ντάνκο σχεδόν 6%, στον Άνεμανς 8%, στον Σόινι 17%,  στον Όκεσον 9%,  στον Ντάλ πάνω από 11%, ενώ όσοι βρίσκονται ήδη στην ευρωβουλή αναμένεται να αυξήσουν θεαματικά τα ποσοστά τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς συναντήθηκαν στη Βιέννη τον περασμένο Νοέμβριο.

Προσθέστε σε όλα αυτά και τον κίνδυνο της «Χρυσής Αυγής» και θα διαπιστώσετε πως την επομένη των ευρωεκλογών το πρόβλημα θα το έχει η Ευρώπη.

Και κάποιοι θα έχουν απλώς ρίξει νερό στον μύλο της ανωμαλίας…

Οπότε, μάλλον όλοι αυτοί θα κλέψουν την παράσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ…