Δευτέρα
26 Φεβρουαρίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4908RSS FEED
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΔύσκολη ζωή λόγω κλιματικής αλλαγής
14/06/2014

Για δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών στις ελληνικές και γενικότερα τις μεσογειακές πόλεις λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, έκανε λόγο διεθνές συνέδριο στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές, συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, πιο πολλές πυρκαγιές, καθώς και προοπτική ανόδου της στάθμης των θαλασσών είναι ορισμένες από τις επιπτώσεις.

Παράλληλα, η σοβαρότητα της κατάστασης θα εξαρτηθεί, όπως επεσήμαναν, από τις επιλογές των κοινωνιών και από τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν τα επόμενα χρόνια.

Το συνέδριο, το οποίο ήταν μία εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Μεσογειακή Κοινοπραξία για την Κλιματική Αλλαγή (Mediterranean Consortium for Climate Change- MC -4), το Eurisy, το Μαριολοπούλειο- Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Justus-Liebig Giessen της Γερμανίας.