Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗΜΑΡΚΟ ΜΑΛΒΑΛΝΤΙ: ΠΑΡΤΙΔΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ
06/11/2017

Το πρώτο βιβλίο της πολυμεταφρασμένης μπεστσέλερ σειράς ΜπαρΛούμε – Εγκλήματα στην Τοσκάνη, με τίτλο "Παρτίδα για πέντε" του Μάρκο Μαλβάλντι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

Στο ΜπαρΛούμε, σε ένα μικρό παραλιακό θέρετρο κοντά στο Λιβόρνο, ανάμεσα σε ατελείωτα φλιτζάνια εσπρέσο και ιταλικές τράπουλες, τέσσερις ογδοντάχρονοι και ο Μάσιμο, ιδιοκτήτης του μπαρ, περνούν την ώρα τους κουβεντιάζοντας, μαλώνοντας και διατυπώνοντας θεωρίες για τον φόνο μιας νεαρής κοπέλας στην πόλη τους. Η έκλυτη ζωή του κοριτσιού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία σχετίζεται με τον κόσμο των ναρκωτικών και της νύχτας. Οι τέσσερις παλιόφιλοι, που θυμίζουν σε πολλά τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Οι εντιμότατοι φίλοι μου», λατρεύουν το κουτσομπολιό, τις φάρσες και τις φαρμακερές ατάκες. Με τη σκωπτική και αθυρόστομη γλώσσα τους, χαρακτηριστική της Τοσκάνης, ξεδιπλώνουν ένα ένα τα κομμάτια του εγκλήματος αναγκάζοντας τον Μάσιμο να αναλάβει τον ρόλο του ερασιτέχνη ντετέκτιβ. Μέσα από αυτές τις έρευνες και τη ζωντανή, πολύχρωμη πρόζα του Μαλβάλντι, ξεπροβάλλει η συναρπαστική εικόνα της ζωής μιας πόλης της Τοσκάνης, η οποία, με όλες τις επαρχιακές ιδιοτροπίες της, αντιστέκεται σθεναρά στην εισβολή του αλόγιστου μαζικού τουρισμού.

 

 

«Μια πραγματική κωμωδία αλά ιταλικά σαν εκείνες που φέρουν την υπογραφή του Ρίζι, του Μονιτσέλι και του Κομεντσίνι».

La Repubblica

 

«Έκανε την εμφάνισή του με το αστυνομικό μυθιστόρημα Παρτίδα για πέντε. Και μας κατέκτησε αμέσως».

Il Sole 24 Ore

 

«Στον Μαλβάλντι οφείλουμε ότι ξανάφερε στην κορυφή των μπεστσέλερ το κωμικό πνεύμα της Τοσκάνης».

Corriere della Sera

 

«Σε αυτό το απολαυστικό ντεμπούτο της σειράς, ο Μαλβάλντι συστήνει στους αναγνώστες το ΜπαρΛούμε, χώρο δράσης του μπάρμαν Μάσιμο Βιβιάνι».

Publishers Weekly

 

«Σύντομο, με γρήγορους ρυθμούς, ευχάριστο».

The Wall Street Journal

 

 

Ο Μάρκο Μαλβάλντι (Πίζα, 1974), είναι χημικός και παράλληλα επιτυχημένος συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου. Πρωτοεμφανίστηκε στην ιταλική λογοτεχνία το 2007 με το μυθιστόρημα Παρτίδα για πέντε (Labriscolaincinque), το πρώτο βιβλίο της σειράς ΜπαρΛούμε – Εγκλήματα στην Τοσκάνη που κατέκτησε το ιταλικό κοινό σαρώνοντας τις λίστες με τα ευπώλητα μέχρι και σήμερα. Λόγω αυτής της σειράς, με τη χαρακτηριστική ζωντανή και γλαφυρή πρόζα του Μαλβάλντι μέσα από την οποία ξεπροβάλλει η συναρπαστική εικόνα της ζωής σε μια επαρχιακή παραθαλάσσια πόλη, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο Καμιλέρι της Τοσκάνης. Εκτός από τα επτά βιβλία της πολυμεταφρασμένης σειράς ΜπαρΛούμε – Εγκλήματα στην Τοσκάνη, ο Μάρκο Μαλβάλντι έχει γράψει μεταξύ άλλων τα αστυνομικά μυθιστορήματα Κλεισούρα (2011 - Βραβείο Castiglioncello και Isola d’Elba-Raffaello Brignetti), Εκατομμύρια εκατομμυρίων (2012), Υδράργυρος (2013), Τρύπες στην άμμο (2015), Στα μάτια όσων κοιτάνε (2017), διηγήματα και πλήθος μονογραφιών. Το 2013 τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο La Tore Isola d’Elba.

Στην Ιταλία γνωρίζει επίσης μεγάλη επιτυχία η τηλεοπτική σειρά «Τα εγκλήματα του ΜπαρΛούμε», βασισμένη στις περιπέτειες της παρέας των τεσσάρων ογδοντάχρονων θαμώνων του ΜπαρΛούμε και του ιδιοκτήτη του καφέ-μπαρ που αναλαμβάνει τον ρόλο του ερασιτέχνη ντετέκτιβ.   

 

 

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Σελίδες: 208, Εξώφυλλο: Μαλακό, Διάσταση: 14X21, Τιμή: 12,00€

ISBN: 978-960-594-034-8