Σαββατοκύριακo
14-15  Δεκεμβρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3373RSS FEED
Η κοινωνία έχει χορτάσει από ανεφάρμοστες υποσχέσεις
Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

 

       Είναι δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται σε εκλογικό πυρετό και όλοι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην 7η Ιουλίου που θα ψηφίσουν για τη νέα κυβέρνηση.

       Όλα τα πολιτικάκόμματα προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους για την ορθότητα των προτάσεών τους προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση ή να καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

       Όμως είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που η Ελλάδα ζει μια τόσο υποτονική προεκλογική περίοδο.

       Με μια κοινωνία κουρασμένη και απογοητευμένη, με τις αγωνίες της και τις ανασφάλειές της απαξιωμένες και  με μια μεσαία τάξη σε αποσύνθεση, η χώρα φαίνεται αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να πορεύεται  προς την ήττα.

        Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, όλοι μοιάζει να έχουν αποδεχθεί και να έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αναστρέψιμο.

       Επί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να θέσει το διακύβευμα των εκλογών και  κυρίως να το καταστήσει πειστικό σε ευρύτερες  κοινωνικές δυνάμεις.

       Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα αποκτήσει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή οικονομία ή θα παραμείνει μια χώρα τριτοκοσμική και  διεφθαρμένη.

       Η ανασυγκρότηση της οικονομίας, η αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής με στόχο την αναπτυξιακή δυναμική, είναι μονόδρομος. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ζούμε σε κατάσταση παρατεταμένης στασιμότητας.

       Το πρόγραμμα της ΝΔ που ανακοινώθηκε, έχει στοιχεία ρεαλισμού στον οικονομικό τομέα, ακριβώς γιατί δεν υπόσχεται αυξήσεις από λεφτά που δεν υπάρχουν.

       Είναι μετριοπαθές, άπτεται της κοινής λογικής και έχει την αποδοχή των παραγωγικών φορέων τους οποίους αφορά.

       Παρουσιάζει ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής.  Λιγότεροι φόροι για να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά. Λιγότερες δαπάνες και στήριξη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

       Είναι γεγονός ότι ενώ το πρόγραμμα της ΝΔ εκπέμπει μια συγκρατημένη ελπίδα στα οικονομικά, όμως σε ότι αφορά τα θέματα της διοίκησης δεν εκπέμπει καμιά συγκρατημένη διαβεβαίωση.

       Ήταν εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε τους πολίτες με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, γιατί ούτε υπήρχαν τα λεφτά  για να πραγματοποιηθεί, ούτε βεβαίως υπήρχε περίπτωση να βρεθούν.

       Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρήλθε ανεκμετάλλευτος, γιατί η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να διορθώσει την οικονομία της χώρας.

       Επέβαλαν την πιο βαριά φορολογία στο λαό και ύστερα μοίραζαν επιδόματα δίκη ελεημοσύνης.

       Δεν κατάφερε να αναπτύξει την επιχειρηματικότητα, ώστε να παραχθεί πλούτος και να χτυπηθεί η ανεργία.

       Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κρίνει πολλά την επόμενη ημέρα.

       Η εσωστρέφεια θα ενταθεί και αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει δυσάρεστες για τον ΣΥΡΙΖΑ δυναμικές.

       Η κοινωνία έχει χορτάσει από ανεφάρμοστες υποσχέσεις και διαψευσμένες ελπίδες.

       Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η ΝΔ είναι η μόνη επιλογή που φέρνει αποτέλεσμα και  η μόνη λύση που οδηγεί σε αληθινή ελπίδα.

 

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.