Σαββατοκύριακo
14-15  Δεκεμβρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3373RSS FEED
Αυτοδυναμία: Αναγκαιότητα αλλά και υπευθυνότητα (ΙΙI)
Γράφει ο
Ιωάννης Γ. Κουλούρης

 

 

Στο άρθρο αυτό, τελευταίο πριν τις εκλογές, θα αναφέρω συγκεκριμένα θέματα, για τα οποία η ΝΔ πρέπει να δώσει συγκεκριμένες και χρονολογημένες απαντήσεις, εάν θέλει, όπως είναι αναγκαίο, να αποκτήσει όχι απλά αυτοδυναμία, αλλά τέτοια αυτοδυναμία που θα της επιτρέψει να καταργήσει άμεσα τα τελευταία εγκληματικά νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι  για ορισμένα από αυτά θα χρειαστεί αυτοδυναμία τουλάχιστον 180 εδρών για να ισχύσουν άμεσα, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της, και είναι εφικτός, γιατί τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, και οι πολίτες, εάν έχουν τις κατάλληλες ρητές δεσμεύσεις της, θα την δώσουν.

α). Εκλογικό σύστημα.

Πρέπει να καταργηθεί άμεσα, από τις επόμενες εκλογές το σύστημα της απλής αναλογικής, γιατί, με την ποιότητα και το παρελθόν των πολιτικών που έχουμε,  εάν δεν καταργηθεί τώρα δεν θα καταργηθεί ποτέ, και η χώρα θα βυθίζεται διαρκώς στο χάος της ακυβερνησίας, της διαπλοκής,  των ρουσφετιών της κυριαρχίας των συντεχνιών και τελικά στην καταστροφή. Ασφαλώς όμως δεν πρέπει να επιστρέψουμε και στο σημερινό σύστημα του θηριώδους μπόνους των 50 εδρών, αλλά σε ένα λογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, που θα είναι μόνιμο και θα περιληφθεί στο Σύνταγμα .  Ταυτόχρονα όμως πρέπει η ΝΔ να δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα κάνει κατάχρηση της μεγάλης πλειοψηφίας που θα έχει, και να παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις για όσα ανέφερα στα προηγούμενα δύο άρθρα μου και σε όσα αναφέρω στη συνέχεια.

β) Να κάνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο σύνταγμα που έχω περιγράψει  σε προηγούμενη σειρά άρθρων μου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζω την άμεση εκλογή του Προέδρου της δημοκρατίας από το λαό, και την παροχή σε αυτόν περισσότερων αρμοδιοτήτων, καθώς και τη διάκριση των εξουσιών.

γ) Να καταρτίσει ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, αποτελούμενο μόνο από υπουργούς, το πολύ 15, και να καταργήσει τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς, με την πληθώρα των μετακλητών υπαλλήλων και το τεράστιο κόστος που τους συνοδεύουν. Κανονικά ο υποψήφιος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει ήδη καταρτίσει, χωρίς φυσικά να το έχει αποκαλύψει σε κανένα, το κυβερνητικό σχήμα που θα σχηματίσει.  Έτσι εκτός από την οικονομία θα επιτευχθεί και η αναγκαία ευλυγισία , ο συντονισμός στη λήψη αποφάσεων και τελικά η μείωση της γραφειοκρατίας. Σε κάθε υπουργείο θα υπάρχουν ένας ή το πολύ δύο γενικοί γραμματείς που θα εξασφαλίζουν την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής από τους δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου, στους οποίους εξέχουσα θέση πρέπει να έχουν οι Γενικοί Διευθυντές που θα προέρχονται από την ιεραρχία, και θα εξασφαλίζουν τη συνέχεια του κράτους σε μεταβατικές περιπτώσεις ακυβερνησίας.

δ) Να καταργήσει άμεσα τις τελευταίες ρουσφετολογικές πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ε) Να νομοθετήσει ότι, όταν αλλάζει η κυβέρνηση μετά από εκλογές,  θα απολύονται αυτοδίκαια και χωρίς αποζημίωση όσοι διευθυντές των οργανισμών,  αρχών, εταιρειών κλπ.,  έχουν τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τη σύμβαση που έχουν υπογράψει ή την παράταση θητείας που τους έχει δοθεί.

στ) Να καταργηθεί άμεσα ο νέος ποινικός κώδικας και να ακυρωθούν οι συνέπειες του, και να συνταχθεί άλλος που θα εξασφαλίζει και την ασφάλεια του κράτους.

ζ) Να καταργήσει άμεσα τους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, να αποκαταστήσει την αξιοκρατία μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών, με κίνητρα για τους μαθητές και τους καθηγητές, να δώσει στην παιδεία το θρησκευτικό και εθνικό περιεχόμενο που πρέπει να έχει, και να καταρτίσει μόνιμο σύστημα εισαγωγής στις ανώτατες σχολές που να περιληφθεί στο σύνταγμα.

η) Να εξειδικεύσει τι εννοεί με τη σύσταση ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, γιατί κάτι τέτοια συνήθως δεν παρέχουν μόρφωση αλλά πωλούν πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους.

θ) Γενικά και για να μην επεκταθώ άλλο θα πρέπει ως κεντρικό της σύνθημα να θέσει την καθολική εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, και την εξάλειψη της ρουσφετολογίας.

Εάν δεν κάνει τα ανωτέρω, δεν κατανοώ πώς θα πεισθούν οι ακομμάτιστοι και σκεπτόμενοι πολίτες να της δώσουν τη μεγάλη πλειοψηφία που έχει ανάγκη η χώρα. Η ρήση που χρησιμοποιείται ,«δώστε μου ισχυρή εντολή», από μόνη της δεν σημαίνει τίποτε το συγκεκριμένο.

Εάν πάλι κάνει όσα αναφέρω και ορισμένοι πολίτες ψηφίσουν τα διάφορα γραφικά ή καιροσκοπικά κομματίδια που έχουν εμφανιστεί τελευταία, και μερικά παλαιά που έχουν αλλάξει όνομα,  θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.