Πέμπτη
27 Ιουνίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3203RSS FEED
Έλληνες και ξένοι μας τα κρέμασαν τα κουδούνια κύριε Πρωθυπουργέ
Γράφει ο
Γιώργος Ρεκουνιώτης

Δεν γνωρίζω κατά πόσον η γνώση σας στην Αγγλική γλώσσα σας βοηθά να διαβάσετε τι γράφουν οι ξένοι για εσάς, αλλά κανένα πρόβλημα.

Φωνάξτε τον Τσακαλώτο να σας μεταφράσει τα κείμενα που σας ενδιαφέρουν και το πρόβλημα εν μέρει λύθηκε. Κι αυτό το ‘‘εν μέρει’’ δεν σας το λέω τυχαία, αλλά να, επειδή ‘‘το Τσακαλώτο’’ μιλάει τα Ελληνικά, τόσο καλά, κατά πως μιλάτε εσείς τα Αγγλικά, όπως και να το κάνουμε, κάποια δυσκολία στην μετάφραση, όλο και θα υπάρξει…

Τέλος πάντων, αυτά είναι λεπτομέρειες, γιατί το θέμα μας δεν είναι εάν ομιλείτε την Αγγλική με Οξφορδιανή ευχέρεια, αλλά αυτά που σας γράφουν οι εφημερίδες και τα sites από την Εσπερία, κάποια εκ των οποίων είναι ιδεολογικώς ομογάλακτα με τον ΣυΡιζΑ, αν και προσωπική μου άποψη είναι, πως η δική σας Αριστερά είναι μια sui generis κατάσταση, λίγο Αριστερή, λίγο κομμουνιστική, λίγο σοσιαλοδημοκρατική, λίγο νεοφιλελεύθερη, με λίγα λόγια μια pot-pourri κατάσταση, που πρέπει να είσαι ψυχικά διαταραγμένος ή μεγάλος αριβίστας για να ταυτιστείς μαζί της.

Όμως επειδή το θέμα μας δεν είναι τα υπαρξιακά προβλήματα της Αριστεράς, αλλά το τζέρτζελο που έχει ξεσπάσει εις βάρος σας, θέλετε –έτσι ενδεικτικά- να σας θυμίσω τι έγραψε το έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που δεν είναι η ΕΡΤ σας να την παίρνει ο κόσμος στην πλάκα (Που το άκουσες είπες; Στην ΕΡΤ; Α καλά): ‘’Τα λόγια του Τσίπρα δεν σημαίνουν τίποτα για τους Έλληνες πυρόπληκτους που στέκονται πάνω στις στάχτες’’ ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος, που συνεχίζει: ‘’Επιζώντες και αντιπολίτευση κατακρίνουν τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του για στάση αναισθησίας καθώς δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη φονικότερη πυρκαγιά στην Ελλάδα αλλά και γιατί απέτυχαν να αποτρέψουν την τραγωδία.

… Επέστρεψε από τη Βοσνία εσπευσμένα τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Αλλά μένοντας άφαντος για τρεις ημέρες εξαγρίωσε κάποιους ανθρώπους’’.

Και αυτό το δημοσίευμα είναι από τα πιο ήπια να ξέρετε κύριε Πρωθυπουργέ, γιατί κάποιοι Ευρωπαίοι Αριστεροί (κανονικοί Αριστεροί και όχι σαν μερικούς-μερικούς ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), σας έχουν βάλει κάτω και σας κτυπούν σαν χταπόδι, όχι γιατί έχουν κάτι προσωπικό μαζί σας, αλλά γιατί σας θεωρούν επικίνδυνο για την υπόθεση της Αριστεράς.