Τρίτη
16 Απριλίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4958RSS FEED
ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥ ΥΔΑΤΟΣΣε επικίνδυνα επίπεδα η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα
05/09/2013

Στα υψηλότερα επίπεδά τους έφτασαν οι τιμές της ραδιενέργειας γύρω από τις δεξαμενές που περιέχουν μολυσμένο νερό στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, καθώς αυξήθηκαν περισσότερο από ένα πέμπτο, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας για την πυρηνική ενέργεια.

Μία ημέρα αφότου η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει δράση για τον καθαρισμό της περιοχής, έγινε γνωστό ότι οι εστίες υψηλής ραδιενέργειας επεκτάθηκαν σε τρία σημεία όπου βρίσκονται εκατοντάδες δεξαμενές οι οποίες είχαν κατασκευαστεί εσπευσμένα και περιέχουν μολυσμένο νερό.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις πάνω από το έδαφος, κοντά στις δεξαμενές, έδειξε ραδιενέργεια 2.200 μιλισιβέρτ, ενώ το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγραφεί ήταν το περασμένο Σάββατο στα 1.800 μιλισιβέρτ.

Τα επίπεδα αυτά μπορούν να στοιχίσουν τη ζωή σε έναν άνθρωπο μέσα σε λίγες ώρες σε περίπτωση που εκτεθεί χωρίς στολή προστασίας.

Παράλληλα, ένας πρώην διευθυντής του πυρηνικού σταθμού Νταϊίτσι της Φουκουσίμα και νυν πρόεδρος του Φόρουμ Ιαπώνων Βιομηχάνων της Ατομικής Ενέργειας ανέφερε ότι θα ήταν απαραίτητο να υπάρξει συνεργασία με ξένους οργανισμούς.