Σαββατοκύριακo
2-3  Δεκεμβρίου 2023
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4822RSS FEED
ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΒΙΒΛΙΟ: ΚΑΡΔΙΑ SOS ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
06/07/2017

Η ενημέρωση σε θέματα υγείας, εκτός από χρήσιμη, πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήρια. Όταν μάλιστα πρόκειται για τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στην καρδιολογία, η ενημέρωση είναι επιτακτική.

Στο βιβλίο Καρδιά SOS του Μιχάλη Κυριακίδη από τις Εκδόσεις Καλέντη, που είναι γραμμένο για άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και επαγγέλματος, εμπεριέχονται όλα τα νεότερα στοιχεία για την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων με τρόπο απλό, κατανοητό και συγχρόνως επιστημονικά ορθό.

Οι ενημερωμένοι πολίτες θα αναρωτηθούν αν θα συνεχίσουν το κάπνισμα και ίσως αποφασίσουν να

αρχίσουν κάποιας μορφής άσκηση για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και την ψυχική τους

διάθεση. Θα αξιολογήσουν ευκολότερα τα ενοχλήματα που είτε δεν προϋπήρχαν, είτε προϋπήρχαν,

αλλά έγιναν συχνότερα και εντονότερα, όπως για παράδειγμα ο πόνος στο θώρακα, η δύσπνοια και η

εύκολη κόπωση. Ο αναγνώστης θα αντιληφθεί τους παράγοντες που προδιαθέτουν σε καρδιοπάθειες

και την ανάγκη αντιμετωπίσεώς τους, θα αναγνωρίσει τα συμπτώματα ενός οξέος εμφράγματος και

θα δράσει άμεσα και σωστά στην οξεία φάση του και μετέπειτα μακρά πορεία για την πλήρη

αποκατάσταση της υγείας του.

Στο βιβλίο του Μιχάλη Κυριακίδη δίνεται έμφαση στην πρόληψη για κάθε ομάδα υγειών ή ασθενών

ανθρώπων προκειμένου να επιτύχουν και να διατηρήσουν καλή υγεία.

 

Ο Μιχάλης Κ. Κυριακίδης είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία και εργάστηκε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Δίδαξε σε φοιτητές και γιατρούς στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου King’s College Hospital και στο Πανεπιστήμιο Duke –NC– των ΗΠΑ. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 25.000 επεμβατικές πράξεις – καθετηριασμοί καρδιάς, στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές.

Είναι Lecturer της Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ερευνητής στο Duke University και μέλος (Fellow) των ακόλουθων διεθνών επιστημονικών εταιρειών: British Cardiovascular Society, American College of Cardiology (FACC), American Heart Association (FAHA), European Society of Cardiology (FESC), American Society of Hypertension (FASH), American Academy of Chest Physicians (FACP).

Διετέλεσε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών και Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΜETROPOLITAN.

Από την ερευνητική του εργασία έχουν δημοσιευτεί 483 μελέτες, εκ των οποίων οι 304 σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και βιβλία, τις οποίες συνοδεύουν περισσότερες από 1.600 βιβλιογραφικές αναφορές στον διεθνή ιατρικό τύπο.

Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου – Θεραπεία και αποκατάσταση (1987, εκδόσεις Γρ. Κ. Παρισιάνος), Καρδιολογία (2004, εκδόσεις Metropolitan), Εις Υγείαν και Καλή Καρδιά (2004, εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη), Καρδιολογία (2006, εκδόσεις Metropolitan), Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό (2015, εκδόσεις Καλέντη).