Τετάρτη
8 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3579RSS FEED
To διαχρονικό, «ασύλληπτο» μήνυμα του έπους του 1940
Γράφει ο
Πέτρος Ιωαννίδης

 

― Αγωνιστήκαμε / αντισταθήκαμε ηρωικά και δεν παραδοθήκαμε αμαχητί!

― Ηττηθήκαμε αλλά δεν ταπεινωθήκαμε!

― Γονατίσαμε αλλά δεν προσκυνήσαμε!

― Υποκύψαμε αλλά υψαυχενίσαμε, κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι!

Η Ηρωική γενιά του 1940 και οι χαμένες γενιές μετά από 79 χρόνια (3 γενιές) που ακολούθησαν, με εξαίρεση αυτής του Πολυτεχνείου το 1973.

Η Ιστορική ΓΝΩΣΗ προάγει την ΕΠΙ-ΓΝΩΣΗ.

Η Ιστορική ΑΓΝΟΙΑ επιφέρει την ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ.

Ο δεινός ρήτορας και πολιτικός Δημοσθένης, 384-322, καταπελτικός και όχι ιδιαίτερα θωπευτικός προς τους Αθηναίους συμπολίτες του, άφησε για τις επερχόμενες γενιές μια ιερή παρακαταθήκη ιδιαίτερα διδακτική, γι’ αυτές βέβαια που εμφορούνται απ’ τα εθνικά ιδεώδη της φυλής μας και που δεν έχουν μειωθεί τα πατριωτικά τους αντανακλαστικά λόγω ιδεοληψιών, μικροκομματικών συμφερόντων, σκοπιμοτήτων και προσωπικών επιδιώξεων.

Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ αποτελεί νεκρό γράμμα

ΜΟΝΟ η ΜΙΜΗΣΗ αποτελεί ζωντανό παράδειγμα.

«Νομίζετε τοίνυν ταῦτ’ ἀναθεῖναι τούς προγόνους ὑμῶν οὐχ ἵνα θαυμάζητ’ αὐτά θεωροῦντες, ἀλλ’ ἵνα και μιμῆσθε τάς τῶν αναθέντων ἀρετάς».  

(Δημοσθένης, 384-322, “Υπέρ της Ροδίων Ελευθερίας”, 35,6)

(= Να έχετε λοιπόν υπόψη σας ότι οι πρόγονοί σας έστησαν τα τρόπαια όχι για να τα θαυμάζετε και να τα χαζεύετε αλλά για να μιμείσθε τις πράξεις της παλληκαριάς αυτών που τα ανήγειραν).

Σήμερα για να βγούμε από τη δεκαετή κρίση (2009-2019), δεν αρκεί η πολιτική της επαιτείας, δεν αρκούν τα νέα δανεικά, που θα επιφέρουν περισσότερα δεινά και θα αποτελέσουν πρόσθετα δεσμά. Χρειάζεται να “μπολιάσουμε” τις ψυχές των νέων παιδιών με ένα Καλπάκι, έναν Ιστίμπεη, ένα Ρούπελ, μια Κάνδανο. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε απ’ την κακομοιριά, που μας τρώει σαν αρχαία σκουριά... Ας μην ελπίζουμε πολλά από τους συμμάχους - εταίρους μας. Η Σοφία Βέμπο προφητικά το είχε δηλώσει και δυστυχώς δεν διαψεύστηκε. «Εμείς που τόσο αίμα χύσαμε θα έλθει μια στιγμή που θα μας κάτσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε...»!   Θα αναγεννηθούμε ως Ελληνικό Έθνος αν ξαναβροντοφωνάξουμε ΟΧΙ.  Η Ιστορία υφαίνεται με τα ηρωικά και υπερήφανα ΟΧΙ και αποξηλώνεται με τα επαίσχυντα και δουλόφρονα ΝΑΙ.

ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΡΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ / ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ’ 40!

Ζήτωσαν η Αδούλωτη Ελληνική Ψυχή και το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα!

(αναδημοσίευση από την εφημερίδα                                                                                                                          «ΕΒΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»)