Πέμπτη
2 Ιουλίου 2020
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3574RSS FEED
Παραμένουν πιστοί οπαδοί του χειρότερου εαυτού τους
Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

       Είναι αλήθεια ότι οι θεσμοί της χώρας επιβίωσαν τα τελευταία χρόνια από πολύ χειρότερες δοκιμασίες.

       Η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, αφού έχει πια την κυβερνητική εμπειρία, θα έπρεπε να πράττει και να δρα με τρόπο ο οποίος  να προσαρμόζεται στην κοινοβουλευτική τάξη.

       Ωστόσο τα ηγετικά, και όχι μόνο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν πιστοί οπαδοί του χειρότερου εαυτού τους, διαστρέφοντας αυταπόδεικτες αλήθειες, παραποιώντας βάναυσα λεγόμενα και εννοούμενα, φτιασιδώνοντας τις ευθύνες και τις αβελτηρίες της διακυβέρνησής τους και όλα αυτά διανθισμένα με λαϊκές ρήσεις καιξεφτισμένα αριστερά τσιτάτα.

       Η  διαρκής αναφορά στη Χούντα και την μετεμφυλιακή Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν ντροπιαστικές  συμπεριφορές.

       Οι συγκρίσεις της κυβέρνησης  της ΝΔ με τη Χούντα ή με εποχές κατ’ επίφαση δημοκρατικές, που προκύπτουν από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως:  

-       «χουντικής έμπνευσης απόφαση της πλειοψηφίας της προανακριτικής….»,

-        «με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε Χούντα»,

-        «είναι φασίστες που δεν αφήνουν τον Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής»,

-       «δεν μπορεί η πλειοψηφία να μεροληπτεί για να αποκλείει την άλλη άποψη, αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι φασισμός», 

 είναι πραγματική ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό.

       Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές, ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρεθούν από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής,  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος.

       Η απόφαση αυτή έχει λογική τεκμηρίωση, διότι δεν μπορούν μέλη της επιτροπής να έχουν ταυτόχρονα την ιδιότητα του ανακριτή και του μάρτυρα.

       Έχει όμως και προηγούμενο. Πράγματι στην εξεταστική για το Βατοπέδι, η ΝΔ είχε ζητήσει την εξαίρεση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επρόκειτο να εξεταστούν ως μάρτυρες, οι οποίοι σιωπηρώς αποχώρησαν. Όπως επίσης και η εξαίρεση των βουλευτών  Γεωργιάδη και  Βορίδη από την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έγινε αποδεκτό από τη ΝΔ.

       Παράλληλα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, αφού χαρακτηρίζει  αβάσιμους τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα περί παράνομης εξαίρεσης των βουλευτών Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη από την σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, καλεί τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει στην εξέταση της υπόθεσης που ερευνά η προανακριτική με νόμιμες διαδικασίες και «ευταξία», δείχνοντας πως οι τραμπουκισμοί, οι απειλές και η μη αποδοχή των αποφάσεων της πλειοψηφίας, πρέπει να εγκαταλειφθούν.

       Όμως έρχεται η ώρα που οι λέξεις τελειώνουν. Και τελειώνουν όταν έχουν απαξιωθεί τα νοήματά τους. Και όταν το νόημα των λέξεων απαξιωθεί, κυριαρχεί το χάος.

       Για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι ο λαϊκισμός είναι δομικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ.

       Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί, ως αρχηγός πλέον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να ποντάρει στην κοντή μνήμη και στην ελλιπή ενημέρωση των πολιτών.

       Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να έχει συμβεί και να είναι σα να μην συνέβη ποτέ. Όλα έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

       Τίποτα από ότι έχει συμβεί και υπάρξει, δεν ξεχνιέται και δεν μηδενίζεται.

       Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ αδημονεί να ξαναζήσει το 2014. Ματαίως.   Οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει. Η μόνη αντιπολίτευση που έχει μέλλον, είναι η ουσιαστική και όχι οι πομφόλυγες  και οι απειλές.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/της Σχολικής Μονάδας Δ. Ε.