Σαββατοκύριακo
22-23  Ιανουαρίου 2022
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 4143RSS FEED
ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝWinflo: Πρωτότυπο μοντέλο ανεμογεννήτριας
01/05/2013
Το πρόγραμμα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και τους κοινούς στόχους που έχουν θέσει για την αξιοποίηση θαλασσίων αιολικών πάρκων δεύτερης γενιάς παρουσίασαν, ο όμιλος DCNS και η Nass&Wind, με αφορμή την έκθεση Thetis.

Το 2012 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για το πρόγραμμα ανάπτυξης θαλασσίων αιολικών πάρκων της DCNS και της Nass&Wind,, με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του πρωτότυπου μοντέλου της ανεμογεννήτριας Winflo.

Η πρωτότυπη αυτή ανεμογεννήτρια αποτελεί τεχνολογικό επίτευγμα. Σχεδιασμένη για να προσαρμόζεται στις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Βρετάνης, αξιοποιώντας την ορμή των ωκεάνιων ρευμάτων, σε βάθος 35 μέτρων, με σημαντικό συνεχή κυματισμό κι αναγκαστική ακτίνα αγκυροβολισμού.

Η κατασκευή των διαφορετικών τμημάτων Winflo θα ξεκινήσει μέσα στο 2013, με την τελική συναρμολόγηση και τοποθέτηση να αναμένονται το 2014. Στο πλαίσιο αυτό, το Winflo θα είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που εγκαθίσταται στη Γαλλία.

Η υλοποίηση του πρωτοτύπου μοντέλου επιβεβαιώνει την ωριμότητα αυτής της τεχνολογίας αιχμής, αποτελώντας το πρώτο στάδιο μιας βιομηχανικής αξιοποίησης μεγάλης εμβέλειας, που στοχεύει το κονσόρτιουμ DCNS και Nass&Wind.

Η αγορά των offshore αιολικών πάρκων, λόγω της εγκατάστασής τους σε απομακρυσμένες θαλάσσιες περιοχές, παρουσιάζει πολυάριθμα πλεονεκτήματα: πρόσβαση σε ανέμους πολύ πιο δυνατούς και σταθερούς, περιορισμένη οπτική επιβάρρυνση, μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή, απλούστερη και ταχύτερη εγκατάσταση και κατ' επέκταση, δυνατότητα άμεσης λειτουργίας.

Παράλληλα, η αγορά των υπεράκτιων αιολικών πάρκων είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή των θαλασσίων πάρκων που τοποθετούνται με θεμελίωση πυλώνων.

Το έργο Winflo, έχει χαρακτηριστεί από το Cluster Ανταγωνιστικότητας της Γαλλίας, ως μια από τις πλέον υποσχόμενες επενδύσεις του μέλλοντος που χρηματοδοτείται από τη γαλλική κυβέρνηση.