Σαββατοκύριακo
15-16  Ιουνίου 2024
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 5018RSS FEED
ΑΡΧΕΛΩΝ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΒοήθησε τις τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες!
02/10/2018

Το 2017 καταγράφηκαν 72 τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που μεταφέρθηκαν μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη και πάνω από 600 που βρέθηκαν νεκρές στις ελληνικές παραλίες.

 

Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, διοργανώνονται, κάθε χρόνο, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν λιμενικοί, οργανώσεις επαγγελματιών και ερασιτεχνών Αλιέων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αλλά και λοιπές ομάδες όπως φίλοι της θάλασσας και της άγριας ζωής της.

 

Ο κύκλος των σεμιναρίων για το 2018 θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση δράσεων πεδίου για Προστασία, Περίθαλψη και Επανένταξη Θαλασσίων Χελωνών». Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις», στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος», στο μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», Yπο-μέτρο Β: Δράσεις προστασίας, περίθαλψης και επανένταξης στο φυσικό περιβάλλον ειδών άγριας ζωής. «Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο»

Στα πλαίσια του κύκλου των σεμιναρίων, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2018 Σεμινάριο σε αίθουσα του Δημαρχείου Κυλλήνης (μεταξύ 11:30 και 14:30, μέγιστη διάρκεια 3 ώρες) ανοιχτό για τους πολίτες που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε να ενημερωθεί άμεσα το κοινό και οι προαναφερθέντες ομάδες της Κυλλήνης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  1. Καλωσόρισμα, παρουσίαση του ΑΡΧΕΛΩΝ και της 33χρονης δράσης του (20 λεπτά)
  2. Παρουσίαση ταινίας για τις Θαλάσσιες Χελώνες (10 λεπτά)
  3. Η βιολογία των θαλασσίων Χελωνών (20 λεπτά)
  4. Διάλειμμα/καφές (15 λεπτά)
  5. Διαδικασίες/πρωτόκολλα διάσωσης & Τεχνικές διαχείρισης-ανύψωσης του ζώου και Πρώτες Βοήθειες (50 λεπτά)
  6. Ενημερωτικές ερωτήσεις/απαντήσεις (15-30 λεπτά)
  7. Λήξη σεμιναρίου

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Διάσωσης και θα λάβουν σχετικό υλικό.