Παρασκευή
19 Ιουλίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3225RSS FEED
Χαριστική βολή για την Μακεδονία
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος

Alea yacta est; Ερίφθη άραγε ο κύβος για την οριστική παράδοση της Μακεδονίας μας, για να μην πούμε για τον θάνατό της, ή υπάρχουν ακόμη περιθώρια διάσωσής της; Dum spiro spero μάθαμε στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου, όσο αναπνέω ελπίζω! Φαίνεται όμως ότι μικρή ελπίδα υπάρχει ακόμη και αν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει εγκαίρως την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, διότι ο εκτελεστής ίσως έχει λάβει τα μέτρα του να ολοκληρώσει την δέσμευσή του, θυσιάζοντας την Μακεδονία μας ως άλλη Ιφιγένεια! Ο Πάνος Καμμένος νομίζει ότι έπραξε το εθνικό του καθήκον, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα δυστυχώς, μια και οι Σειρήνες καραδοκούν σε κάθε βήμα, ακόμη και στο βήμα αυτό του Καμμένου.

Πνέει τα λοίσθια λοιπόν η Μακεδονίας μας, έτσι απλά, έτσι ψυχρά και έτσι τελείως αδικαιολόγητα. Ποια εξήγηση έχουμε για το τρομερό αυτό λάθος που γίνεται; Υπάρχει άραγε αντάξιο αντάλλαγμα για ένα τέτοιο εθνικό θέμα, για να μην το χαρακτηρίσω έγκλημα; Κανείς Έλληνας πρωθυπουργός και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε μέχρι σήμερα να παραδώσει το ιερό και δοξασμένο όνομα της Μακεδονίας στους «Μασκαράδες» των Σκοπίων. Διότι οι μόνοι άνθρωποι επί της γης που πανηγυρίζουν ότι είναι είτε Ναπολέοντες είτε Μακεδόνες, είναι είτε οι τρόφιμοι των Φρενοκομείων, είτε οι Μασκαράδες των Απόκρεω.  Και οι ίδιοι μεν οι Σκοπιανοί, έχουν το δικαίωμα, ως άφρονες , μικρόψυχοι και ανόητοι να παριστάνουν τους Μακεδόνες, με τους οποίους δεν έχουν ουδεμία σχέση, ούτε ιστορική ούτε γεωγραφική, αλλά εμείς οι Έλληνες που γνωρίζουμε την ιστορίας μας και τον πολιτισμό μας για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι και που έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη, ότι ξέρουμε και μπορούμε να τον υπερασπιζόμαστε, τι λόγο έχουμε να υποκύπτουμε στις όποιες ανιστόρητες και αβάσιμες και παντελώς απαράδεκτες πιέσεις; 

Η Μακεδονία, η ελληνική Μακεδονία είναι εκεί που είναι σήμερα, τουλάχιστον για δυόμισι χιλιάδες χρόνια και οι ανοητούληδες Σκοπιανοί Σλάβοι επτακόσια περίπου χρόνια. Επομένως, πρώτον τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί με του μακεδόνες και δεύτερο και σπουδαιότερο,  μόνο το 1944 θυμήθηκαν ή αντιλήφθηκαν ότι είναι Μακεδόνες; Όλοι γνωρίζουμε και οι ίδιοι οι σκοπιανοί, ότι του Τίτο του ήρθε η πονηρή και δόλια αυτή ιδέα το 1944 ως επιχείρημα, έστω και ανέλπιδο, για πρόσβαση στο Αιγαίο κάποια μέρα. Γεωγραφικά, ουδέποτε η Μακεδονία γλίστρησε προς τα πάνω, διότι τα βουνά που είναι τα σύνορά της δεν επιτρέπουν τέτοια κατά λάθος τεντώματα, χωρίς πολεμικές ενέργειες και προσκυρώσεις εδαφών. Η κατάκτηση της τότε Παιονίας από τον τότε Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο, παρέμεινε ως μια κατακτημένη χώρα, χωρίς ποτέ να προσκυρωθεί και να ονομαστεί Μακεδονία. Όπως όταν ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε όλον τον τότε γνωστό κόσμο, ποτέ δεν ονόμασε Μακεδονία τις κατακτήσεις του.

Η λεγόμενη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, την οποία επικαλούνται πολλοί, ήταν μια παρέμβαση της Αγγλίας όπως πάντα, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, ονομάζοντας περιοχές των Σκοπίων και της Βουλγαρίας ως μέρος της Μακεδονίας,  χωρίς να αιτιολογείται, ποσώ δε μάλλον να θεμελιώνεται  από κανένα ιστορικό γεγονός, όταν όλη η περιοχή ήταν υπό την κυριαρχία των Οθωμανών και απλά κατά τη κατάρρευσή της, τα γύρω κράτη και κυρίως η Βουλγαρία, προσπαθούσαν να προσεταιριστούν όσο περισσότερα εδάφη μπορούσαν, όπως την περιβόητη Μακεδονία του Ίλιντεν που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Ακόμη και η ίδια η Βουλγαρία, διαμαρτύρεται για την Συμφωνία και τη γλώσσα που είναι παραφθαρμένη βουλγαρική, αρνούμενη ότι υπάρχει Μακεδονία του Πυρίν, όπως λέγεται.

Από πολύ ψηλά φαίνεται ότι είναι οργανωμένο αυτό το έγκλημα, όπως μας το πέταξε κατάμουτρα η κ.Μέρκελ με τον εσπευσμένο ερχομό της για να βεβαιωθεί ότι δεν θα γίνει κάποιο λάθος. Την πρόθεσή της αυτή εξέφρασε με πολλούς ωραιοποιημένους τρόπους, μη διστάζοντας να εξάρει ακόμη και τα ανύπαρκτα δήθεν οφέλη της Ελλάδας από αυτή την Συμφωνία, για να γλυκάνει το πικρό χάπι. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι μας έφτυνε κατάμουτρα και νομίζαμε ότι ψιχαλίζει. Τα συμφέροντα των ΗΠΑ, η άλλη μεγάλη δύναμη που πιέζει, που γνωρίζουμε την αλαζονεία της ως πλανητάρχη, να μη θεωρεί αναγκαίο να μας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους, αντί να τραβήξει μια σφαλιάρα στους σκοπιανούς να συνέλθουν από την εικονική πραγματικότητα που ζουν, να δεχθούν όποιο λογικό όνομα θα τους ταίριαζε, την σφαλιάρα αυτή την σβουρίζουν σε μας χωρίς αιδώ και καμιά εξήγηση, θεωρώντας μας δεδομένους και τυφλά υπάκουους, όπως και η Γερμανία.

Μέσα στα τόσα καλά της λόγια η περιχαρής για τα επιτεύγματά της κ.Μέρκελ, της οποίας σεβόμαστε τα συμφέροντά της, έστω και αν δεν τα ξέρουμε και δεν μας τα λέει, είναι αδήριτη ανάγκη να μας εξηγήσει αν τα συμφέροντά της με τα Σκόπια είναι τόσο μεγάλα, ώστε να αγνοεί εμάς, τον επίσημο εταίρο της που έχει υποχρέωση να μας υποστηρίζει από της ένταξή μας στη Ε.Ε., και να εμμένει στην ανιστόρητη μέχρι ανόητη θέληση των Σκοπίων να φέρουν την μακεδονική μάσκα, ενώ θα μπορούσε να τους πείσει ότι είναι φρόνιμο  και προς το συμφέρον τους να λένε ότι είναι Σλάβοι, ότι έχουν την δική τους ιστορία και πολιτισμό που θα τον αναδείξουν ακόμη περισσότερο με την στήριξη και προσπάθεια όλων μας. Αλήθεια είναι τόσο κουτοί να μην το αντιλαμβάνονται;

Για την βελτίωση σχέσεών μας με τα Σκόπια που επικαλούνται τόσο η κ.Μέρκελ, όσο και η κυβέρνησή μας, είναι τουλάχιστον αστείο μέχρι γελοίο, όταν ολόκληρο τα κρατίδιο αυτό και οι κάτοικοί τους επιβιώνουν  χάριν της Ελλάδος, αφού αντί ενδεχομένως να κλείναμε τα σύνορά μας που θα λιμοκτονούσαν, τους παρέχουμε όλα τα αγαθά που χρειάζονται και όλοι οι πραγματικοί Μακεδόνες και όχι μόνο, είναι οι πλέον τακτικοί πελάτες τους ακόμη και για βενζίνη, ιατρικές υπηρεσίες κλπ προσωπικές τους ανάγκες. Οι σχέσεις μας ποτέ δεν θα μπορέσουν να είναι καλύτερες, οι οποίες αντιθέτως κινδυνεύουν να χειροτερεύσουν, ως προσβεβλημένοι, οι Μακεδόνες μας, αν κυρωθεί τελικά η περιβόητη αυτή Συμφωνία.

Αν όμως επιμένουν να ενδύονται την λεοντή της Μακεδονίας, εμείς οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Πρώτοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να δείξουν ότι ως Έλληνες πατριώτες δεν θα ψηφίσουν ποτέ μια τέτοια προσβλητική Συμφωνία και όλοι μας να βρισκόμαστε στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ώρα 14.00 στο Μεγάλο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία  που οργανώνουν οι Μακεδονικές Ενώσεις και να βροντοφωνάξουμε να μην επικυρωθεί η επαίσχυντη Συμφωνία. Που ξέρεις, μπορεί μερικοί βουλευτές να αρθούν υπεράνω των κομματικών τους δεσμεύσεων και συμφερόντων και να σκεφτούν πατριωτικά και να ψηφίσουν ελληνικά!!!.

Ο κ.Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, για να εξαλείψει την ρετσινιά αυτής της αντεθνικής Συμφωνίας, αναποφεύκτως μια και η ιστορία είναι αμείλικτος στην καταγραφή των γεγονότων, είτε να μην ψηφίσουν την επικύρωση στη Βουλή, είτε πλέον δημοκρατικά, να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές, κάτι που θα τον απαλλάξει και από τυχόν δεσμεύσεις ανταλλαγμάτων, αν υπήρξαν.

nanagnostatos@gmail.com

            Thiakos.blogspot.com.