Παρασκευή
20 Απριλίου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2770RSS FEED
Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής
Γράφει ο
Θαλής Μυλωνάς

Προς τον

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κύριο Νικόλαο Βούτση

 

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να  επιστήσω την  προσοχή σας σε ένα γεγονός το οποίο μου προξένησε μεγάλη εντύπωση και περιέργεια, η διερεύνηση και εξήγηση του οποίου προφανώς,  εμπίπτει στην αρμοδιότητα σας και εξηγούμαι:

Κατά τη διάρκεια της χούντας, ως γνωστόν, το καθεστώς ασκούσε προληπτική λογοκρισία, σε κάθε υπό έκδοση βιβλίο, γι’ αυτό  και οι συγγραφείς υποχρεώνονταν να υποβάλλουν τα δοκίμια τους στον εντεταλμένο του Υπουργείου Προεδρίας για το σχετικό έλεγχο.

Την εποχή εκείνη, ο υποφαινόμενος, με σκοπό να συμβάλω στην ευαισθητοποίηση του λαού στις αρχές και στις ιδέες της Δημοκρατίας  απεφάσισα να εκδώσω το βιβλίο μου «Ανατομία της Δημοκρατίας – Ατομικά Δικαιώματα και Διεθνής Κοινότητα», παρακάμπτοντας την υποχρέωση υποβολής του στην εκ των προτέρων λογοκρισία,  η οποία προφανώς, θα το απέρριπτε, πέραν του ότι θα μου δημιουργούσε και προβλήματα με την Αστυνομία κ.α. Θα θυμάστε  τότε, ότι τα μέτρα του καθεστώτος είχαν σκληρύνει σε σημείο να απαγορεύουν ακόμα και τη «συγκέντρωση πλέον των τριών ατόμων».

Παρά ταύτα, το βιβλίο κυκλοφόρησε και μάλιστα έγινε ανάρπαστο. Ο αείμνηστος, δικαστής Ι. Ντεγιάννης που δίκασε τη χούντα, κάποτε μου είχε πει ότι με θεωρούσε κάτοικο εξωτερικού, αφού το είχε διαβάσει, διαφορετικά δε θα τολμούσα να το εκδώσω, ενώ άλλοι όπως π.χ. ο αείμνηστος Ι. Κουτσοχέρας, τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας, κατά τη διάρκεια της δίκης της χούντας, το συμβουλευόταν για να αντλεί  νομικά επιχειρήματα εν σχέση με την κατάλυση της Δημοκρατίας και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Το βιβλίο αυτό, όπως είχα υποχρέωση κατά Νόμο, το παρέδωσα  στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, πλην όμως, πριν από λίγο καιρό το βιβλίο αυτό, παρά  την αξία και τη σημασία που έχει, για τη σκοτεινή  εκείνη περίοδο, βρέθηκε στα παλιατζίδικα  των  Τσιγγάνων.     

Κατόπιν των ανωτέρω, διερωτώμαι: Τι γίνεται στη βιβλιοθήκη της Βουλής; Έχει αρχίσει  κάποια εκκαθάριση ή αποσυμφόρηση του χώρου;  Μήπως κάποιος με φασιστικές αντιλήψεις, που δε συνάδουν με τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα, θεώρησε σκόπιμο να το αφαιρέσει η να το υπεξαιρέσει από τα ράφια της Βουλής και να το εκποιήσει στα παζάρια  των Τσιγγάνων – Ρομά;

Κύριε Πρόεδρε, όπως καταλαβαίνετε, το γεγονός αυτό   δεν είναι  προσωπικό, αλλά αφορά  και την  πνευματική περιουσία της Βουλής και επομένως και εσάς.

Τέλος και με την πεποίθηση ότι θα δώσετε εντολή  για την διενέργεια σχετικής έρευνας, για τη διαπίστωση της έκτασης  του γεγονότος της δολιοφθοράς, για τα αποτελέσματα της οποίας θα παρακαλούσα να  τύχω ενημέρωσης, διατελώ..  

Μετά  Τιμής

Δρ. Θαλής Μυλωνάς

Επίτιμος - Δικηγόρος, Διεθνολόγος,

Συγγραφέας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης