Τρίτη
19 Φεβρουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3075RSS FEED
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ
13/03/2018

Την επ’ αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά τις τραγικές στιγμές στην Τούμπα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις.

Οι εικόνες του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη και των τουλάχιστον τεσσάρων φρουρών οδήγησε σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον δεύτερο να ανακοινώνει κατά την αποχώρησή του την αναμενόμενη επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε πολλά αλλά πρέπει να γίνουν και πολλά. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο η προσπάθεια και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού. «Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες να ισχύουν για όλους έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα», πρόσθεσε ο κ.Βασιλειάδης.

Για τραγικές εικόνες οι οποίες πηγαίνουν το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Grecian Echoes» (Ελληνική Ηχώ) στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, ενώ επεσήμανε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, τα πυρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα πρωτοφανή επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ ΑΕΚ συγκέντρωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Σε επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στον πολιτισμό, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Ανδριανός και ο Ιάσων Φωτήλας αναφέρθηκαν στα όσα θλιβερά έγιναν την Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας.