Σάββατο
26 Μαΐου 2018
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2805RSS FEED
Πώς θα πετύχετε τους στόχους της νέας χρονιάς
11/01/2017

Οι περισσότεροι από εμάς, αυτές τις ημέρες βάζουμε τους στόχους της νέας χρονιάς: να τρώμε πιο υγιεινά, να κάνουμε γυμναστική, να πίνουμε και να καπνίζουμε λιγότερο... Πώς θα καταφέρουμε να τους κάνουμε πραγματικότητα, ώστε να μην μείνουν “κενό γράμμα” για μία ακόμη χρονιά;

Οι ψυχολόγοι θεωρούν πως έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αν “σπάσουμε” καθέναν από αυτούς τους στόχους σε μικρότερα, συγκεκριμένα και μετρήσιμα κομμάτια. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές επιπλέον συμβουλές:

1. Επικεντρωθείτε σε έναν στόχο κάθε φορά. Μην ξεκινήσετε να τους επιδιώκετε όλους μαζί. Όταν διοχετεύετε ενέργεια σε ένα μόνο κανάλι, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγαλύτερες.

2. Μην περιμένετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να θέσετε τους στόχους σας. Σκεφθείτε μερικές μέρες πριν, μέσα από την καρδιά σας τι είναι αυτά που θέλετε να πετύχετε τη χρονιά που έρχεται.

3. Μη επανέρχεστε με τους στόχους της προηγούμενης χρονιάς – εκείνους που δεν πετύχατε. Αντί να έχετε κίνητρο και ενθουσιασμό, θα γεμίσετε ενοχές και απογοήτευση.

4. Μην ζητάτε από τη ζωή σας ό,τι και όλοι οι υπόλοιποι. Σκεφθείτε τι πραγματικά είναι αυτό που θέλετε.

5. Χωρίστε κάθε στόχο σας σε μια σειρά από βήματα, φτιάχνοντας υπο-στόχους προς κατάκτηση.

6. Μιλήστε για τους στόχους σας σε φίλους και συγγενείς. Μπορεί να σας υποστηρίξουν στην προσπάθειά σας, ώστε να τα καταφέρετε.

7. Για να έχετε περισσότερα κίνητρα, σημειώστε σε μία λίστα τα οφέλη που θα αποκομίσετε από κάθε στόχο που πετυχαίνετε.

8. Ανταμείψτε τον εαυτό σας όταν πετυχαίνετε έναν υπο-στόχο. Θα σας δώσει την αίσθηση ότι προοδεύετε και θα σας δώσει κίνητρο για τη συνέχεια.

9. Κάντε τα σχέδιά σας πιο συγκεκριμένα, κρατώντας ένα χειρόγραφο ημερολόγιο, ένα excel ή έναν πίνακα ανακοινώσεων με σημειώματα, γραφήματα και εικόνες.

10. Σε κάποιες περιπτώσεις, θα υπάρξουν πισωγυρίσματα σε παλιές σας συνήθειες- είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένετε. Αντιμετωπίστε κάθε αποτυχία ως μια προσωρινή υπαναχώρηση και όχι ως μια αφορμή για να τα τινάξετε όλα στον αέρα.

http://www.stogiatro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43604:pos-tha-petyxete-tous-stoxous-tis-neas-xronias&catid=25:sex-euzwia&Itemid=138


Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης