Παρασκευή
22 Φεβρουαρίου 2019
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 3078RSS FEED
Μνημόνιο: καθαρή έξοδος = επιστροφή στη φαυλοκρατία;
Γράφει ο
Ιωάννης Κουλούρης

Μέσα στα τόσο κακά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, θεωρώ ότι το σοβαρότερο είναι η επιμονή του πρωθυπουργού να αρνείται την προληπτική γραμμή στήριξης μετά την έξοδο από το μνημόνιο, η οποία έχει πολλά αυτονόητα και αναγκαία πλεονεκτήματα,  που τα επισημαίνουν άλλωστε και οι αρμόδιοι παράγοντες των δανειστών, και να επιμένει στην αποκαλούμενη από αυτόν «καθαρή έξοδο από το μνημόνιο».

Με το θέμα αυτό συνδέεται άμεσα και η πρόσφατη αλλαγή στο πρόσωπο του προϊσταμένου του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

Η αλλαγή αυτή, επικριτέα  κατ’ αρχήν, δεν θα είχε τόσο μεγάλη σημασία και θα ήταν απλά μία ακόμα ενέργεια μέσα στις τόσες που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εγκαταστήσει ένα κομματικό κράτος, εάν δεν συνέπιπτε με τα εξής γεγονότα.

Πρώτον γίνεται σε μία ουσιαστικά προεκλογική περίοδο, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Δεύτερο, και κυριότερο, ο νέος προϊστάμενος δήλωσε, όπως τουλάχιστον πληροφορήθηκα από την τηλεόραση, ότι η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο είναι αναγκαία για να υπάρξει η απαραίτητη πολιτική ελευθερία στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της!!

Το τι σημαίνει πολιτική ελευθερία για κάθε κυβέρνηση, και ιδίως για αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το εννοήσει ο καθένας. Σημαίνει άκρατη παροχολογία και ανεξέλεγκτη ρουσφετολογία, υποσχεσιολογία, βόλεμα ημετέρων, σκανδαλώδεις μονιμοποιήσεις και διορισμούς στο δημόσιο , χαριστική απονομή συντάξεων, ασυδοσία, διαπλοκή και διαφθορά και γενικά όλα αυτά που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, και τα οποία θα έπρεπε να αποφύγουμε στο μέλλον.

Επομένως για τον ΣΥΡΙΖΑ  καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, σημαίνει επιστροφή στη φαυλοκρατία της προμνημονιακής εποχής. την οποία φραστικά μεν επικρίνει, στην ουσία όμως ονειρεύεται με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Και βέβαια για να μην υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για όλα αυτά θα πρέπει και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής να τα βλέπει όλα ρόδινα , μέχρι ξαφνικά να βρεθούμε πάλι χρεωκοπημένοι.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα ο διορισμός του νέου προϊσταμένου της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας, και η θέση να πληρωθεί με εντελώς ακομμάτιστα και αξιοκρατικά κριτήρια και κατόπιν εγκρίσεως της Βουλής και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία, τουλάχιστον όση αυτή που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαφορετικά το πάθημα από τα μνημόνια δεν θα μας γίνει μάθημα και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.